Γάζα: Video με εκπαιδευμένα σκυλιά του IDF να κυνηγούν ένοπλους της Χαμάς – Νέο τελεσίγραφο Ισραήλ στους άμαχους

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανήρτησε βίντεο με αυτό που φέρεται να είναι επιχείρηση σε τούνελ της Χαμάς, με την χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Είναι γνωστό ότι ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να ξετρυπώσει τους ανθρώπους της Χαμάς από τα διαβόητα τούνελ που έχει χτίσει κάτω από την Γάζα, για να εξαπολύει τις επιθέσεις της.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από εκπρόσωπο του Νετανιάχου φέρεται ένας σκύλος

των IDF να καταδιώκει ενόπλους της Χαμάς μέσα σε τούνελ.

Η μονάδα σκύλων της Ισραηλινής Άμυνας, Oketz, πιστώνεται ότι βοήθησε στη διάσωση 200 Ισραηλινών ενώ σκότωσε 10 ενόπλους της Χαμάς στο Kibbutz Be’eri.

Αυτοί οι σκύλοι των IDF είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν, να επιτίθενται, να αναζητούν και να διασώζουν και να ανιχνεύουν εκρηκτικά, μεταδίδει το India Today.

The Arabic says: Dogs go after Hamas' dogs, until victory is achieved. https://t.co/VnUmdcuiau

— Ofir Gendelman (@ofirgendelman) November 4, 2023 Νέο τελεσίγραφο του Ισραήλ στους άμαχους της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε και πάλι σήμερα, Κυριακή, στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας παράθυρο λίγων ωρών για να φύγουν προς το νότιο τμήμα του παράκτιου θύλακα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν τη μετακίνηση σε δρόμο με κατεύθυνση τον νότο από τις 10 πμ έως τις 2 μμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), έγραψε αργά χθες εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην πλατφόρμα Χ.

Ο στρατός δημοσίευσε επίσης χάρτη που δείχνει τη δίοδο αυτή. Η ανάρτηση, στα αραβικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, κατευθυνθείτε προς τα νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας».

Ο ισραηλινός στρατός έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα να μετακινηθούν προς τις νότιες περιοχές του θύλακα. Σύμφωνα με τον στρατό, τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι το έχουν ήδη κάνει.

Διαβάστε επίσης:

Αμβούργο: Παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο – Ένοπλος κρατά όμηρο την κόρη του (Video)

Η αποσταθεροποιητική λειτουργία των «άκρων»

Ιταλία: Σύγχρονη «Μήδεια» έπνιξε τα μωρά της γιατί δεν άντεχε να τα ακούει να κλαίνε

Keywords
Τυχαία Θέματα