Γλειφιτζούρια παρμεζάνας (τουίλ), σαν γκουρμέ δαντέλα

Ένα υπέροχο ορεκτικό, σε μορφή γκουρμέ δαντέλας, μια συνταγή πρωτότυπη αλλά και τόσο απλή στην παρασκευή της, που μπορείτε να φτιάξετε και μαζί με τα πιτσιρίκια σας. Ετοιμάστε αυτό το εντυπωσιακό σνακ σε ένα πάρτι γενεθλίων για παιδιά και ενήλικες, σε μια ποδοσφαιρική βραδιά ή σε ένα κάλεσμα για προβολή ταινίας με φίλους, για να διακοσμήσετε ένα μπουφέ και να συνοδέψετε μια βραδιά οινογευσίας.

Υλικά για τη Συνταγή

Λίγη ρίγανη ξερή ή θυμάρι

180 ml (3/4 φλιτζανιού) παρμεζάνα (κατά προτίμηση parmigiano reggiano)

Μερικούς

αποφλοιωμένους σπόρους, όπως κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους κτλ.

Ξύλινα καλαμάκια στίκ

Εκτέλεση

1.Αρχικά πάρτε ένα μακρύ ποτήρι και γεμίστε το με νερό. Βυθίστε μέσα τα ξύλινα καλαμάκια, για να μουλιάσουν καλά .

2.Τρίψτε το κομμάτι της παρμεζάνας στη λεπτή μεριά του τρίφτη και βάλτε το σε ένα μπολ.

3.Πάρτε ένα γουδί και θρυμματίστε τη ρίγανη (ή το θυμάρι) για να είναι όσο πιο ψιλή γίνεται. Η ποσότητα του μπαχαρικού που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο έντονη γεύση θέλετε να δώσετε. Ρίξτε τη θρυμματισμένη ρίγανη στο μπολ με την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε.

4.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. 5.Τοποθετήστε τα ξύλινα στίκς με απόσταση μεταξύ τους, αρκετά μακριά το ένα από το άλλο. Όταν στρώσετε τα ξυλάκια στο ταψί, βάλτε ένα μικρό σωρό παρμεζάνας σε μια από τις άκρες τους, σαν βουναλάκι, περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας. Με τα δάκτυλά σας, απλώστε το τυρί σε κύκλο διαμέτρου 7,5 εκατοστών και πασπαλίστε με λίγους σπόρους την επιφάνεια.

6.Ψήστε για 8 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά η παρμεζάνα και πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

7.Αφήστε τα να κρυώσουν και αφαιρέστε τα σε ένα πιάτο. Συνεχίστε με το υπόλοιπο τυρί την ίδια διαδικασία. Για την παρουσίαση καρφώστε τα σε ένα κομμάτι τυρί ή βάλτε τα σε ένα διάφανο βάζο

Συμβουλή

Ο χρόνος μαγειρέματος για τα γλειφιτζούρια μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο, αλλά ένας γενικός κανόνας είναι να τα αφαιρέσετε όταν το τυρί ροδίσει ελαφρά. Αν ψηθούν λιγότερο, δεν θα είναι τραγανά, ενώ αν παραψηθούν, θα έχουν πικρή γεύση.

Διαβάστε επίσης:

Ακαταμάχητα μπράουνις με στιγμιαίο καφέ

Μοσχάρι Στρόγκανοφ με μανιτάρια

Λουκούμι ροδιού με ολόκληρα φουντούκια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γλειφιτζούρια,gleifitzouria