Κασσελάκης: LIVE η ομιλία του στα Χανιά – Απαντά στις ερωτήσεις των πολιτών

Στον πεζόδρομο της Μουσούρων (Κάτωλας) στα Χανιά μιλάει ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντά στις ερωτήσεις των πολιτών, ενώ το παρών δίνουν μεταξύ άλλων ο Γιώργος  Χαλκιαδάκης (Think tank έρευνας) και ο Αλέξανδρος Στεφανάκης (Think tank

Περιβάλλον).

Πέντε προτάσεις για την Αστυνομία

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε πως ουδέποτε έχει υπάρξει από τους ανθρώπους που κατηγορούν τους αστυνομικούς συνολικά.

«Βλέπουμε στην έμφυλη βία ότι η κατάσταση είναι θεσμικά αναποτελεσματική, όταν κάποιςπρέπει να υπάρχει πρόληψη», πρόσθεσε και γνωστοποίησε κάποιες ιδέες που έχει, τις οποίες «θα επεξεργαστούμε με το κόμμα, με τα think tank για να βγάλουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη πρόταση:

-Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να αποφασίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων με συναίνεση. Πρέπει να υπάρχει λογοδοσία της ηγεσίας στον Έλληνα πολίτη. Έχουμε αλλάξει τρεις υπουργούς Προστασίας του Πολίτη σε ένα χρόνο, τώρα έχουμε τον πιο έμπειρο υποτίθεται υπουργό που δεν ξέρω τι κάνει αν αυτά είναι τα αποτελέσματα

-Όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να μπαίνουν στο σώμα με πανελληνίες και να καταργηθούν οι Ειδικοί φρουροί με εκπαίδευση δύο μηνών. Και να αμείβονται κατάλληλα.

-Χρειαζόμαστε δια βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση, σε νέου τύπου εγκλήματα, όπως είναι το μπούλινγκ, η έμφυλη βία και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πρέπει να στελεχώσουμε με εξειδικευμένο προσωπικό.

-Πρέπει να έχουμε τους Αστυνομικούς της γειτονιάς, αυτός ο θεσμός πρέπει να δουλέψει. Οι Αστυνομικοί να επιλέγονται βάση εντοπιότητας, να ξέρουν τα προβλήματα

-Να ψηφιοποιήσουμε την επαφή του πολίτη για την Αστυνομία, ώστε να μπορεί διαδικτυακά ή μέσω μέσεντζερ μια κοπέλα η οποία απειλείται να μπορεί να στείλει μήνυμα. Δε φτάνει να λέμε πάλι «ανθρώπινο λάθος» πρέπει να λύνουμε το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί».

Αναφερόμενος στην υπόθεση με την 28χρονης Κυριακής που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, λίγα λεπτά αφότου είχε μεταβεί εκεί για να ζητήσει προστασία.

«Το στίγμα μας είναι ξεκάθαρο: είμαστε η μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει το στίγμα της σύγχρονης Αριστεράς», υπογράμμισε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο ZARPA RADIO των Χανίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι ένα σόου όπου επιλέγουμε σελέμπριτις και ηθοποιούς. Το δικό μας ψηφοδέλτιο καταρτίζεται από τα μέλη του κόμματος. Θέλω μέσα από μια καινοτόμο διαδικασία να δώσω τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, που αφορά όλον τον προοδευτικό κόσμο, να επιλέξουν οι ίδιοι ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν. Δεν φοβόμαστε την άμεση δημοκρατία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Σπαρτιάτες: Η ποινική δίωξη αποδεικνύει την ανεπάρκεια της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης

Σημάδια διάλυσης στους Σπαρτιάτες: «Στοχοποιηθήκαμε» λέει τώρα ο Στίγκας – Οι διώξεις, οι ανεξαρτητοποιήσεις και τα σενάρια για τις έδρες τους

ΝΔ: Ποιοι είναι οι δύο νέοι υποψήφιοι που ανακοίνωσε για τις Ευρωεκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, LIVE, Χανιά – Απαντά,kasselakis, LIVE, chania – apanta