Καταγγελίες για fake αρθρογράφους στο Protagon (photos)

Καταγγελίες για τουλάχιστον πέντε ψεύτικους αρθρογράφους στο Protagon έκανε το μπλογκ XYZ Contagion, σημειώνοντας πως και οι φωτογραφίες των άρθρων είναι από τράπεζες φωτογραφιών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του XYZ

Contagion στο Facebook:

«Μα γίνονται αυτά τα πράματα, ρε παιδίμ’;

Τρεις [Σ.Σ. για την ακρίβεια ΠΈΝΤΕ, καθώς προστέθηκαν κι άλλοι στην πορεία -διαβάστε μέχρι τέλους] αρθρογράφοι στο Protagon, όλοι τους ιδιαιτέρως τοξικοί και δηλητηριώδεις απέναντι στην Αριστερά είναι FAKE.

Ναι, μέχρι τώρα ξέραμε για fake ειδήσεις. Το Protagon ανεβαίνει πίστα με fake αρθρογράφους, αρθρογράφους-μαϊμού.

Ας τους δούμε προσεκτικά και έναν-έναν: Οι Milli Vanilli της δημοσιογραφίας:

1.Δημήτρης Ευθυμάκης https://www.protagon.gr/author/dimitris-efthimakis
2.Αλέκος Παπαναστασίου https://www.protagon.gr/author/alekos-papanastasiou
3.Ανδρέας Στασινός https://www.protagon.gr/author/andreas-stasinos

Τι άλλο κοινό έχουν;

-Δεν υπάρχει η παραμικρή προηγούμενη παρουσία τους ον-λάιν.
-Κανείς τους δεν έχει social media (τα εικονίδια κάτω από το όνομά τους δεν οδηγούν πουθενά)
-Το μέηλ που δίνουν (και ποιος δεν δίνει σήμερα ένα μέηλ, διάολε) οδηγούν στο Contact του Protagon

Μάλιστα οι φωτογραφίες τους δεν επαναλαμβάνονται πουθενά στο ίντερνετ, ενώ
-η φωτογραφία του Ευθυμάκη είναι κλεμμένη (σορπράιζ!) από το CanStock, (εικόνα 1+2) https://www.canstockphoto.com/grey-haired-mature-man-calculating-bills-69137546.html
-η φωτογραφία του Παπαναστασίου είναι (ξανά σορπράιζ!) κλεμμένη από το shutterstock (εικόνα 3+4) https://www.shutterstock.com/el/image-photo/middleaged-balding-male-teacher-wearing-glasses-406005742?fbclid=IwAR1fGH4d1TsGi4nysQcZVE5tH26dxgKaHgUNw_xLHspp4kMdkxrN1WGpxGw&irclickid=1NVSiU0aUxyPU-e1nL0Kt3wLUkFxgUU4P0ZOSQ0&irgwc=1
-και η φωτογραφία του Στασινού είναι επίσης κι αυτή κλεμμένη (αηδία κατάντησε αυτό το σορπράιζ) από το ίδιο πρακτορείο (εικόνες 5+6): https://www.shutterstock.com/el/image-photo/eyewear-concept-profile-portrait-60yearold-man-488223154?fbclid=IwAR1zsKkrNhPQ-u5uB47S2SAcd5_12mAY4yV73vTLRsn51qSe2nQmHI63uEg&irclickid=1NVSiU0aUxyPU-e1nL0Kt3wLUkFxg3zsP0ZOSQ0&irgwc=1

Συμπέρασμα (και ίσως να υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι, δεν το ψάξαμε ιδιαιτέρως);

Σκέφτεστε αυτό που σκεφτόμαστε;

Μαϊμού αρθρογράφοι, αρθρογράφοι-ολογράμματα; Αλήθεια, πως πληρώνονται; Σε ποιανών το όνομα βγαίνουν τα τιμολόγια;

Με λίγα λόγια, και joking aside, δεν τους έφταναν οι πληρωμένοι καθεστωτικοί “δημοσιογράφοι” (τι γράφετε ρέι; γράφετε τίποτα πλην υπαγορευμένων;) αλλά έφτασαν στο σημείο να φτιάξουν και FICTIONAL υποστηρικτές του καθεστώτος της #ΝΔ και του πολυχρονεμένου μας #Μητσοτάκη.

Χεχεχεχε, θέση 107, είπαμε, λέμε. Εχει πιο κάτω;

Πάμε στοίχημα ότι έχει.

ΥΓ: H/T στον χρήστη Phrasaortes που μας υπέδειξε σχετικά στοιχεία

[UPDATE: Υπάρχει και τέταρτος, ο “Πέτρος Καράς“, βλ. https://twitter.com/libo_libo/status/1670490684879503360

… αλλά και πέμπτος
Η “Ματίνα Δελή” https://www.protagon.gr/author/matina-deli
… μήπως είναι αυτή εδώ; https://modernhepburn.tumblr.com/post/3301835218/mockhare-listen-by-shi0ri?fbclid=IwAR1JSbMS_A90Vd10Ebe1qlyin4InZyxPkRNDnyTL0fgmba5VEn7kephbiEo

Τέλος UPDATE, μέχρι νεωτέρας]

[UPDATE #2: Προστέθηκαν τα πορτρέτα-ζευγάρια φωτογραφιών των “Πέτρου Καρά” και “Ματίνας Δελή”, όπως τους δείχνει το Protagon και όπως βρέθηκαν οι φωτογραφίες σε Image banks]

Στο τελευταίο printscreen, λόγια του Σϋμβουλου Εκδοσης Γιαννακίδη περί “ψευδωνυμίας” τότε που το ΑΠΕ.ΜΠΕ ήταν “συριζέικο”. Που ήσουν νιότη πο ‘λεγες πως θα γινόμαν άλλος. Τώρα, τα ρίχνει στην “διεύθυνση”/».

Η απάντηση του Protagon

«Η χρήση ψευδωνύμων στη δημοσιογραφία είναι κοινή και αποδεκτή πρακτική, στην Ελλάδα και διεθνώς, και χρησιμεύει για να προστατεύονται οι αρθρογράφοι και οι πηγές τους. Άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι αληθοφανή και άλλοτε εμφανώς κατασκευασμένα, και άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι ατομικά, και χρησιμοποιούνται από ένα πρόσωπο, και άλλοτε ομαδικά, και χρησιμοποιούνται από διαφορετικά πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη για τα ψευδώνυμα κείμενα, όπως και για το υπόλοιπο site, την έχουν ο εκδότης και διευθυντής του.

Η χρήση ψευδωνύμων στο Protagon.gr εφαρμόζεται τουλάχιστον από το 2016. Είναι αξιοσημείωτο πως κάποιοι όψιμοι “ερευνητές” του Διαδικτύου (ψευδώνυμοι οι ίδιοι!) το ανακάλυψαν τώρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο, ίσως επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις που εκφράζουν οι αρθρογράφοι. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι άσκηση πολιτικής. Το Protagon.gr, από την πλευρά του, θα συνεχίσει να ασκεί δημοσιογραφία», αναφέρει στην απάντησή του το Protagon.

Η αντίδραση του XYZ Contagion

Με νέα ανάρτησή του στο Facebook, το μπλογκ XYZ Contagion σχολίασε την απάντηση του Protagon, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έγινε ακόμα πιο ανυπόληπτο. Αφού κατηγόρησε εμάς που ανακαλύψαμε την απάτη τους ως “ψευδώνυμους”, είπε λέει μιλάει ότι αυτοί θα συνεχίσουν να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ πολιτική και ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του XYZ Contagion:

«Ωωωω, το ανυπόληπτο σάιτ εξαπάτησης και μη τήρησης κανόνων δεοντολογίας Protagon (μας) απάντησε!

(Μια απάντηση, που, υπόψη, δεν την ανάρτησαν ούτε στη FB σελίδα τους, ούτε στο Twitter, και λογικότατον, με τέτοιο κάζο που τους κάνουν από χτες που βγάλαμε στη φόρα το θέμα. Τρέμουν την πλάκα που τους κάνουν, ανυπερθέτως και ουσιαστικώς.)

Και τι είπε; Εγινε ακόμα πιο ανυπόληπτο. Αφού κατηγόρησε εμάς που ανακαλύψαμε την απάτη τους ως “ψευδώνυμους” (σώπα ρε Γιαννακίδη) είπε λέει μιλάει ότι αυτοί θα συνεχίσουν να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ πολιτική (όπως εμείς ξερωγώ) και ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Μας είπανε και “όψιμους ερευνητές”. Οταν εμείς φέρναμε στο φως τα εγκλήματα των χρυσαβγιτών στη Σρεμπρένιτσα, και όταν στέλναμε ΠΕΝΤΕ φορές χρυσαβγίτες στον εισαγγελέα, και όταν βρίσκαμε τη χαμένη φωτογραφία του κεφαλιού του Αρη βελουχιώτη και του φόνου του Σωτήρη Πέτρουλα, το Protagon Official τραγουδούσε “και α, και ου, και ΔΑΠ-ΝουΔουΦουΚου” στην Μύκονο.

Ε, ρε μεγαλεία για την πάρτη μας, που μας καταδέχτηκε να μας απαντήσει (και να μας καθυβρίσει) ολόκληρο Protagon!

Κλικ στο αντίγραφο (δεν χαρίζουμε κλικ σε κατά συρροή εξαπατητές). Ετσουξε, έτσι, καμάρια της Milli Vanilli “δημοσιογραφίας”; http://web.archive.org/web/20230619112745/https://www.protagon.gr/epikairotita/to-protagon-kai-oi-arthrografoi-tou-44342744365

Εμείς θα επαναλάβουμε την δημοσίευση των πορτρέτων των ΠΕΝΤΕ fake “αρθρογράφων” και τις πραγματικές πηγές των “πορτρέτων” τους, έτσι για να τις βλέπει το Protagon Και να καμαρώνει για την ποιότητα της “δημοσιογραφίας” τους.

ΥΓ: Το πήρατε είδηση ότι σβήνουν τα εικονίδια με τα ΜΚΔ των φαντασμάτων και τα αντικαθιστούν με το μέηλ [email protected];

Το λες και ομολογία ενοχής, αυτό.

Διαβάστε, να σκάσετε στα γέλια:

-«Το Protagon και οι αρθρογράφοι του
by Protagon Team
19 Ιουνίου 2023, 12:24

Η χρήση ψευδωνύμων στη δημοσιογραφία είναι κοινή και αποδεκτή πρακτική, στην Ελλάδα και διεθνώς, και χρησιμεύει για να προστατεύονται οι αρθρογράφοι και οι πηγές τους. Άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι αληθοφανή και άλλοτε εμφανώς κατασκευασμένα, και άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι ατομικά, και χρησιμοποιούνται από ένα πρόσωπο, και άλλοτε ομαδικά, και χρησιμοποιούνται από διαφορετικά πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη για τα ψευδώνυμα κείμενα, όπως και για το υπόλοιπο site, την έχουν ο εκδότης και διευθυντής του.

Η χρήση ψευδωνύμων στο Protagon.gr εφαρμόζεται τουλάχιστον από το 2016. Είναι αξιοσημείωτο πως κάποιοι όψιμοι «ερευνητές» του Διαδικτύου (ψευδώνυμοι οι ίδιοι!) το ανακάλυψαν τώρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο, ίσως επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις που εκφράζουν οι αρθρογράφοι. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι άσκηση πολιτικής. Το Protagon.gr, από την πλευρά του, θα συνεχίσει να ασκεί δημοσιογραφία».

Διαβάστε επίσης:

Ο Guardian καταργεί από τις ψηφιακές εκδόσεις του τις διαφημίσεις τζόγου

Τηλεθέαση: Πάνω από το 30% μοιράστηκαν Mega και Alpha την Παρασκευή

«Έβρεξε» πρόστιμα το ΕΣΡ σε Mega και Open

Keywords
Τυχαία Θέματα