Κρίσιμες ώρες στη Γάζα: Εν αναμονή του ολοκληρωτικού… «εκπολιτισμού» μετά το διπλωματικό φιάσκο – Το Ισραήλ «ξέρει πώς να φτάσει οπουδήποτε»

Συνεχίζεται η σφαγή στη Γάζα, με το Ισραήλ να ισοπεδώνει την περιοχή, την ώρα που στη Δυτική όχθη κλιμακώνονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Οι ΗΠΑ προκαλούν συγκεντρώνοντας δυνάμεις στην περιοχή, μετά την αποτυχία των διπλωματικών προσπαθειών του Μπλίνκεν. Παράλληλα, συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» σε θέσεις της Χεζμπολάχ, ενώ ο Νετανιάχου μιλά για σύκρουση μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας. Διαμηνύει εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει καμία κατάπαυση του πυρός, χωρίς την επιστροφή των ομήρων, ενώ το υπουργείο

Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι πάνω από 10.000. Παράλληλα, ο αρχηγός IDF με το όπλο στο χέρι μπροστά σε F-35 προειδοποίησε ότι : Το Ισραήλ «ξέρει πώς να φτάσει οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή».

Με τη Λωρίδα της Γάζας να είναι κομμένη στα δύο και τον ισραηλινό στρατό να έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας, αναλυτές εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες μπορεί να ξεκινήσει η κατά μέτωπο επίθεση των Ισραηλινών στην πόλη, με στόχο την εξουδετέρωση της Χαμάς και των στρατιωτικών δυνατοτήτων της.

Gaza Strip, November 6th. pic.twitter.com/r4DJGkAeA8

TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) November 6, 2023

Οι μαχητές της Χαμάς πιστεύεται ότι έχουν πάρει θέσεις άμυνας στον πυκνό αστικό ιστό και περιμένουν τους Ισραηλινούς για την αποφασιστική μάχη για τον έλεγχο της πόλης.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας ύστερα από μία εβδομάδα σφοδρών συγκρούσεων, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η περιοχή δέχτηκε καταιγισμό βομβών από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Το Ισραήλ προχωρά στην επόμενη φάση της επιχείρησης, με τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς από το ξεκίνημα του πολέμου.

כוחות קרקעיים של צה"ל השתלטו הלילה על מוצב חמאס בשטח עזה. במוצב זה היו לארגון הטרור חמאס עמדות תצפית, מתחמי אימונים לפעילי הטרור וכן מנהרות טרור. בפעולה זו חוסלו מספר מחבלים>> pic.twitter.com/GgYY7vPFpC

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 6, 2023

Τουλάχιστον 10.022 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 4.104 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πυρά από τις 7 Οκτώβρη, καθώς με τις πλάτες των ΗΠΑ και των ισχυρών συμμάχων του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, το Ισραήλ συνεχίζει για 31η μέρα το συνεχές σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας, 2.641 είναι οι οι νεκρές γυναίκες, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 25.408.

Το Ισραήλ «ξέρει πώς να φτάσει οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή» προειδοποίησε τη Δευτέρα ο αρχηγός του Επιτελείου του IDF αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι επισκεπτόμενος μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-35 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με το οπλοπολυβόλο στο χέρι.

«Είμαστε ήδη ένα μήνα στον πόλεμο, χτυπάμε τη Χαμάς πολύ – πολύ σκληρά, χτυπάμε την ηγεσία της Χαμάς, χτυπάμε τους διοικητές, χτυπάμε τους τρομοκράτες, καταστρέφουμε τις υποδομές της Χαμάς στη Γάζα και είμαστε επίσης συνεχώς έτοιμοι για (επιχειρήσεις σε) άλλες περιοχές», διεμήνυσε ο Χαλέβι στο στρατιωτικό προσωπικό στην αεροπορική βάση Νεβατίμ. «Αυτή η [αεροπορική] βάση ξέρει πώς να φτάσει οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

בשבועות האחרונים יורטו בהצלחה שני איומים אוויריים על-ידי מערכת ההגנה לטווח רחוק ״חץ״.
הכירו את יחידת ״חרב מגן״ של מערך ההגנה האווירית המפעילה את המשגרים: https://t.co/jTyjlxmYqA pic.twitter.com/nvslGclihY

— Israeli Air Force (@IAFsite) November 6, 2023

Ο Χαλέβι είπε δε στους στρατιώτες ότι πρόσφατα είδε ένα μαχητικό F-35 να παρέχει αεροπορική υποστήριξη σε στρατεύματα, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν είχα κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Με πολύ βαριά πυρομαχικά, μια πολύ καλή σύνδεση μεταξύ του τι χρειάζεται η (χερσαία) δύναμη και αυτό που το αεροπλάνο ξέρει να δίνει» σημείωσε. «Αυτή η σύνδεση αέρα και γης μαζί, πάντα ξέραμε ότι ήταν ισχυρή, βλέπουμε τώρα ότι είναι πολύ ισχυρότερη από ό,τι ξέραμε».

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατούς Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι το νοσοκομείο Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιείται ως κρησφύγετο για τρομοκράτες, και όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου εάν οι IDF θα επιτεθούν στο νοσοκομείο, διεμήνυσε ότι ο στρατός θα πάει «σε οποιοδήποτε μέρος όπου υπάρχει είναι τρομοκράτες, σε οποιαδήποτε υποδομή».

"יודעים להגיע לכל מקום במזרח התיכון": הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי, בביקור בטייסת ה'אדיר' (F-35) בחיל-האוויר pic.twitter.com/eMJtgk1YGe

— Israeli Air Force (@IAFsite) November 6, 2023

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν τη δυνατότητα «τακτικών παύσεων» στους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν με το Ισραήλ αυτές τις προσωρινές ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα αλλά πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτών των συζητήσεων, όχι στο τέλος». Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν είναι πρόσφορη μια γενική κατάπαυση του πυρός αυτήν τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, σήμερα αναμένεται να βγουν από τη Γάζα περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες και να περάσει στον θύλακα ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία ωστόσο δεν αρκεί. Σημείωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν περάσει στη Γάζα λιγότερα από 30 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Νετανιάχου και ο Μπάιντεν συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες.

«Η σύγκρουση αυτή είναι μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας»

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με όλους τους πρέσβεις που βρίσκονται στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου είπε ότι η τρέχουσα σύγκουση είναι μέρος μιας «ευρύτερης μάχης μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας» που καθοδηγείται από έναν «άξονα τρόμου».

Παράλληλα προειδοποίησε πως «αν η Μέση Ανατολή “πέσει” στον “άξονα του τρόμου”, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη».

כינסתי היום את שגרירי העולם ואמרתי להם: הקרב שלנו הוא הקרב שלכם, הניצחון שלנו הוא הניצחון שלכם. pic.twitter.com/z1NgX6fyxL

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) November 6, 2023

«Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρόμου», δήλωσε. «Ο άξονας του τρόμου καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και τα άλλα τσιράκια τους. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε έναν Μεσαίωνα. Επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν κάθε πρόοδο προς την ειρήνη».

Ο Νετανιάχου επίσης δήλωσε ότι «αφού το Ισραήλ καταστρέψει τη Χαμάς, θα προσφέρει στους ανθρώπους της Γάζας ένα πραγματικό μέλλον, ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας».

Χαμάς: Το Ισραήλ διαδίδει ψέματα για τα νοσοκομεία της Γάζας

Η Χαμάς κατηγόρησε νωρίτερα το Ισραήλ ότι διαδίδει ψέματα για νοσοκομεία. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό, λέγοντας ότι:

«Ο ισραηλινός στρατός υφίσταται στρατιωτικές αποτυχίες στο πεδίο και συνεχίζει να διαδίδει ψέματα.
Επιδιώκει να καταστρέψει τον ιατρικό τομέα για να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους από τη γη τους. Οι ισχυρισμοί του Ισραήλ ότι νοσοκομεία χρησιμοποιούνται ως βάσεις εκτόξευσης πυραύλων είναι παράλογοι», είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η είσοδος σε μια υποτιθέμενη σήραγγα κοντά στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο είναι μια τρύπα παροχής καυσίμου» απορρίπτοντας τον ισχυρισμό των Ισραηλινών ότι πρόκειται για τούνελ στο οποίο κρύβονται μαχητές της Χαμάς.

«Η αποτυχία που υπέστη ο εχθρός στις 7 Οκτωβρίου δεν καλύπτεται με ψέματα», πρόσθεσε ενώ κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη «να επισκεφθούν νοσοκομεία για να εξακριβώσουν τα ψέματα του Ισραήλ».

«Βρώμικα παιχνίδια»

Βολές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι οποίες έχουν «βρώμικα σχέδια» για τη Γάζα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν, σε μία προσπάθεια να διεθνοποιήσει την κρίση στην περιοχή της Γάζας και του Ισραήλ.

«Προειδοποιούμε όλα τα μέρη, αν θέλουν να κάνουν κάτι στον λαό μας… ο μεγάλος παλαιστινιακός λαός μας δεν θα το δεχτεί», τόνισε ο εκπρόσωπος της Χαμάς και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ έχουν βρώμικα σχέδια. Ο λαός της Γάζας δεν θα σιωπήσει εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει τη συνεργασία με τους κατακτητές».

«Θέλουμε μια ανεξάρτητη χώρα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Οσάμα Χαμντάν, χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου» όσους πιστεύουν ότι η Χαμάς θα καταστραφεί: «Η Χαμάς θα είναι νικητής στον πόλεμο με το Ισραήλ. Ήμασταν νικητές στις 7 Οκτωβρίου και θα παραμείνουμε νικητές. Μένουμε ακλόνητοι και ο εχθρός θα υποστεί μεγάλες απώλειες».

Και πυρηνικό υποβρύχιο στέλνουν οι ΗΠΑ

Ο ισραηλινός στρατός χαιρέτισε την ανάπτυξη αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου. Ο αμερικανικός στρατός υποστηρίζει ότι πρόκειται για μήνυμα αποτροπής που απευθύνεται στους αντιπάλους της περιοχής καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να αποφύγει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Παρά τις σαφείς αποστάσεις που κράτησε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ την Παρασκευή, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο στρατό στην περιοχή. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή ότι ένα υποβρύχιο κλάσης Οχάιο εισέρχεται στην περιοχή ευθύνης της και μφάνισε μία φωτογραφία να περνά την διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο.

On November 5, 2023, an Ohio-class submarine arrived in the U.S. Central Command area of responsibility. pic.twitter.com/iDgUFp4enp

— U.S. Central Command (@CENTCOM) November 5, 2023

Ο στρατός, σπάνια ανακοινώνει τις κινήσεις ή τις επιχειρήσεις του στόλου των υποβρυχίων. Αντίθετα, τα υποβρύχια λειτουργούν με σχεδόν πλήρη μυστικότητα, ως μέρος της αμερικανικής «πυρηνικής τριάδας», μαζί με σιλό διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Το υποβρύχιο, το οποίο δεν κατονομάζεται, ενώνεται με μια σειρά από άλλες δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει δύο αεροπλανοφόρα, το USS Gerald Ford και το USS Dwight D. Eisenhower, στη Μεσόγειο και πάρα πολλά αεροσκάφη στην βάση της Σούδας.

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν στους μαχητές της Χαμάς στις υπόγειες σήραγγες και τα μπούνκερ τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφού έχουν πλέον απομονώσει την περιοχή με στρατεύματα και άρματα μάχης, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Τώρα θα αρχίσουμε να συγκλίνουμε σ’ αυτούς», είπε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ. «Όταν λέω ‘να συγκλίνουμε σ’ αυτούς’, αυτό θα γίνει στην επιφάνεια του εδάφους και θα γίνει επίσης και κάτω από το έδαφος».

Ο ίδιος καλωσόρισε ακόμα σήμερα την ανάπτυξη ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στην περιοχή, η οποία ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή.

«Είναι πάντα καλή είδηση να βλέπουμε ότι οι Αμερικανοί φέρνουν περισσότερα στοιχεία», δήλωσε ο Χεχτ στους δημοσιογράφους.

«Το θεωρούμε αυτό ένα είδος παράγοντα αποτροπής, σταθεροποίησης στην περιοχή», πρόσθεσε ακόμα.

0… στα 3 για τον Μπλίνκεν

Εντωμεταξύ, «στο δρόμο για το πουθενά» φαίνεται να βρίσκεται σε διπλωματικό επίπεδο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν που επισκέφτηκε την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα, το Αμάν, τη Βαγδάτη και την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ανάλυση του Sky News.

«Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοδεία του είχε τρεις στόχους – κανένας δεν έχει πάει καλά.

Πρώτον, να πείσει το Ισραήλ να επιτρέψει κατάπαυση του πυρός για να φτάσει περισσότερη βοήθεια στους αμάχους και να απελευθερωθούν οι όμηροι. Αυτό έχει απορριφθεί, τουλάχιστον προς το παρόν. Το Ισραήλ λέει ότι οι όμηροι πρέπει πρώτα να απελευθερωθούν και μετά μπορούν να μιλήσουν για κατάπαυση του πυρός.

Δεύτερον, να πείσει τις αραβικές χώρες να σκεφτούν μακροπρόθεσμες λύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς. “Αστειεύεσαι;” είπαν οι Άραβες οικοδεσπότες του, δεν είναι τώρα η ώρα γι’ αυτό, ενώ η Γάζα γίνεται ερείπια. Πιθανότατα του διαμήνυσαν επίσης ότι το Ισραήλ πρέπει να δεσμευτεί να τερματίσει κάθε επέκταση εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Εάν το κάνει, τότε ίσως θα μπορούσε να εξεταστεί μια μακροπρόθεσμη ειρήνη.

"We have engaged the Israeli's on steps they can take to minimise civilian casualties" and 'we are working aggressively to get humanitarian assistance into Gaza', says US Secretary State Antony Blinken https://t.co/PAiZ4D1jU3

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/zr1qucCgJA

Sky News (@SkyNews) November 6, 2023

Τρίτον, η αποστολή που είχε να σταματήσει την εξάπλωση της σύγκρουσης. Μίλησε σε ευήκοα ώτα. Κανείς με τους οποίους συναντήθηκε δεν θέλει να επεκταθεί αυτή η σύγκρουση. Αλλά αυτοί που συνάντησε δεν είναι αυτοί που είναι πιθανό να την κλιμακώσουν. Η Χεζμπολάχ και το Ιράν αποτελούν τον κίνδυνο και, για προφανείς λόγους, δεν ήταν στο «δρομολόγιο» του Μπλίνκεν.

Εν τω μεταξύ, η άνευ προηγουμένου καταστροφή της Γάζας από το Ισραήλ επιδεινώνει τα γεωπολιτικά ρήγματα σε όλη την περιοχή, καθιστώντας μια μεγαλύτερη έκρηξη βίας όλο και πιο πιθανή. Το Ισραήλ δεν έκανε ποτέ στη Γάζα αυτό που κάνει τώρα. Σε μια εβδομάδα, έριξε τόσες βόμβες στη μικρή πυκνοκατοικημένη λωρίδα γης, όσες ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ συνασπισμός έριξε στη Μοσούλη που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος μέσα σε δύο μήνες.

Έχει πλήξει πολιτικά κτίρια, σχολεία, ασθενοφόρα και περιοχές όπου ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να μετακινηθούν για να είναι ασφαλείς. Λέει ότι έχει καλούς στρατιωτικούς λόγους για να το κάνει, αλλά ο αντίκτυπος είναι ο ίδιος. Εικόνες νεκρών Παλαιστίνιων παιδιών παρατεταγμένων στα σάβανα θανάτου τους έξω από νοσοκομεία της Γάζας και τρομερές σκηνές καταστροφής που παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο στα ειδησεογραφικά δίκτυα της αραβικής τηλεόρασης, εξάπτουν την οργή στην κοινή γνώμη σε όλη την περιοχή και τη δημόσια οργή των ηγετών της. Ο ηγέτης της Τουρκίας, για παράδειγμα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει καταστήσει σαφές ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι παρελθόν για αυτόν.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα είναι καταστροφική για την αμερικανική θέση στην περιοχή και ευρύτερα. Οι αναπτυσσόμενες χώρες βλέπουν δυο μέτρα και σταθμά όσον αφορά το Ισραήλ και την Ουκρανία και, κατά συνέπεια, είναι πιθανό να είναι λιγότερο συμπαθείς στις εκκλήσεις της Δύσης να υποστηρίξουν τον πόλεμο εκεί. Η διπλωματία του κ. Μπλίνκεν κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να φαίνονται ανίκανες και κατά κάποιο τρόπο κουρασμένες.

Στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη, είπε στην Παλαιστινιακή Αρχή, ορκισμένους εχθρούς της Χαμάς, ότι θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη Γάζα μόλις εκκαθαριστεί από τη Χαμάς σε μια αξιοσημείωτα τετριμμένη παρέμβαση. Η Παλαιστινιακή Αρχή θεωρείται ήδη ως «κυβέρνηση – συνεργάτης» από πολλούς Παλαιστίνιους. Η ιδέα ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην εξουσία στη Γάζα «με την πλάτη» των ισραηλινών τανκς θα τους φαίνεται αφελής και παράλογη.



Ωστόσο, υπάρχουν μερικά θετικά, καθώς ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συνεχίζει τη «διπλωματική κούρσα του». Ο πόλεμος δεν έχει κλιμακωθεί. Πολλοί φοβόντουσαν ότι η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου προμήνυε ένα νέο είδος «Ιερού Πολέμου» με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν που πιθανότατα θα συμμετείχε.

Η επίθεση της μαχητικής ομάδας στις 7 Οκτωβρίου έφτασε σε ένα νέο επίπεδο βαρβαρότητας, όπου σκοτώθηκαν 1.400 Ισραηλινοί εν μέσω μερικών από τις χειρότερες βαναυσότητες που μπορεί κανείς να φανταστεί και 250 ομήρους. Αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν σχεδιαζόταν ως ένα νέο είδος Τζιχάντ 2.0, που περιλαμβάνει με μεγαλύτερη εμπλοκή πλην της Χαμάς. Η Χεζμπολάχ είχε πολλές ευκαιρίες να εμπλακεί, αλλά δεν το έκανε.

Έχει αναφερθεί ότι έχει στη διάθεσή της 150.000 πυραύλους, που κρύβονται στους λόφους του νότιου Λιβάνου. Η σκέψη ότι αυτοί θα εξαπολυθούν και η ισραηλοαμερικανική απάντηση είναι αφόρητα και στη σκέψη. Και το Ιράν, φαίνεται ξεκάθαρο, δεν επιθυμεί μια σύγκρουση εναντίον δύο αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο και των αμερικανικών βάσεων στον Κόλπο.



Η στιγμή του κινδύνου για μια ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή μπορεί να πέρασε. Αλλά όχι για τους αθώους στη Γάζα που εξακολουθούν να πεθαίνουν κατά χιλιάδες και τους εκατοντάδες ομήρους που κρατούνται ανάμεσά τους» καταλήγει στην ανάλυσή του το Sky News.

Διαβάστε επίσης:

Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν: «Πράσινο φως» για θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο

Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή διοικητής τάγματος της Χαμάς – Κατέστρεψαν οι Ισραηλινοί ηλιακά πάνελ νοσοκομείου

Επικίνδυνος «συνωστισμός» αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή: Έστειλαν και πυρηνικό υποβρύχιο, πανηγυρίζει το Ισραήλ

Keywords
ισραηλ, γαζα, φιασκο, ωρες, λωρίδα της γάζας, sky news, ηπα, twitter, times, στρατος, νατο, https, air, υφίσταται, βασεις, οχάιο, αιγυπτος, submarine, central, uss, ford, dwight, sky, news, steps, working, virgin, youtube, βομβα mall, σχολεια, φως, κινηση στους δρομους, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, www.youtube.com, κυπρος, νεα κυβερνηση, Μις φαν ντερ ρόε, η ημέρα της γης, νεκρος συνταγμα, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, μιλα, ohio, χωρες, γνωμη, εικονες, ηγεσια, ηγετης, ηνωμενα εθνη, ηπα, ιερουσαλημ, ιραν, κωνσταντινουπολη, ουκρανια, φωτογραφια, ψεματα, ωρα, ford, news, steps, times, youtube, αεροπλανο, αξονας, ασθενοφορα, αφελης, βαγδατη, βοηθεια, βομβες, βρισκεται, γινει, γινεται, δευτερα, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωσεις, διοικηση, διωρυγα του σουεζ, διωρυγα, διοικητης, δικτυα, δυτικη οχθη, δυτικη, ειπαν, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εκρηξη, εβδομαδα, επικοινωνια, ερντογαν, ευρωπη, εχθρος, ιδεα, ιδια, ειδος, ηνωμενες πολιτειες, υφίσταται, κυβερνηση, κτιρια, λωρίδα της γάζας, μηνες, μοιρα, νατο, νοσοκομεια, ξεκινημα, παντα, οσαμα, ομηροι, ουασιγκτον, οχάιο, οχθη, παιδια, πεδιο, ρολο, συνεχεια, σειρα, σηραγγα, σκηνες, σχεδια, τμημα, υπουργειο υγειας, φαινονται, φορτηγα, χερι, χεζμπολαχ, ωτα, air, sky, central, class, dwight, ειδη, https, χωρα, ιατρικο, υπουργειο, κυριακη, μπροστα, νοσοκομειο, οργη, sky news, ουασινγκτον, submarine, θεσεις, θετικα, υγειας, uss, virgin, working
Τυχαία Θέματα
Κρίσιμες, Γάζα, Ισραήλ,krisimes, gaza, israil