Μαδούρο: Γραμμένο στην Ουάσινγκτον το σενάριο του πραξικοπήματος - «Καλώ σε διάλογο τη Δεξιά»

Ενωτικό μήνυμα μετά το "μπουρλότο" ΤραμπΚΟΣΜΟΣ

Για ένα σενάριο γραμμένο στην Ουάσινγκτον που περιλαμβάνει απειλές, δηλώσεις και διαφόρων ειδών πιέσεις έκανε λόγο ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα μετά την αναγνώριση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης ως προέδρου από τις ΗΠΑ, κίνηση που ακολούθησαν διάφορες χώρες της Δύσης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, ο Μαδούρο ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος αποτελεί

τον μόνο δρόμο για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα της χώρας. Ανέφερε ότι με την αντιπολίτευση υπήρχε και πάντα θα υπάρχει διάλογος, αν και σημείωσε ότι δεν είναι αυτός ο λόγος της αμερικανικής παρέμβασης στη χώρα.

«Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας που προωθεί η κυβέρνηση», ανέφερε ο Μαδούρο, σημειώνοντας ότι ωστόσο η δεξιά αντιπολίτευση επιμένει να επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης με βίαια μέσα. «Αν πρέπει να μιλήσω με τον Γκουαϊντό (σ.σ., τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας), θα το κάνω, επειδή πιστεύω στην αλήθεια, είμαι δημοκράτης, είμαι ειλικρινής και ελπίζω ότι νωρίτερα ή αργότερα η αντιπολίτευση θα ξεφύγει από τον δρόμο του εξτρεμισμού και θα ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο», είπε.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊντό

Ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας κατήγγειλε εκστρατεία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας κατά της χώρας από τα διεθνή ΜΜΕ, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της λατινοαμερικάνικης χώρας, η οποία προωθείται από την δεξιά κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς και τους συμμάχους της στη Λατινική Αμερική.

«Πρόκειται για ένα προωθημένο σενάριο που γράφτηκε στην Ουάσινγκτον με απειλές, δηλώσεις και πιέσεις», είπε ο Μαδούρο, διερωτώμενος γιατί οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί δεν αποκαλύπτουν τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της αντιπολίτευσης της χώρας, ούτε την παραβίαση της νομοθεσίας της Βενεζουέλας.

Ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη πρόεδρος της χώρας πριν μερικούς μήνες και ορκίστηκε στις 10 Ιανουαρίου. Δεκατρείς ημέρες αργότερα, στις 23 Ιανουαρίου, λίγα 24ωρα μετά την στάση ομάδας στρατιωτικών που έκλεψαν όπλα και κάλεσαν σε πραξικόπημα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαïντό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας αμέσως της στήριξη των ΗΠΑ, κρατών-δορυφόρων της, αντιδραστικών καθεστώτων της λατινικής Αμερικής, όπως αυτό του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου, και άλλων δυτικών χωρών.

Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν μεταξύ οπαδών του νόμιμου προέδρου της χώρας και δυνάμεων ασφαλείας από τη μία, και οπαδών του επικεφαλής της Δεξιάς από την άλλη, σκοτώθηκαν περισσότερα από 20 άτομα.

Νικολάς ΜαδούροΒενεζουέλαΧουάν ΓκουάιντοδιαδηλώσειςνεκροίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα