Μαίνεται ο «πόλεμος» Πολάκη και Μπαργιώτα για τον... καφέ του υπουργού στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για γέλια και για κλάμματα ή αλλιώς μικρές καθημερινές κοινοβουλευτικές ιστορίες; «Πρωταγωνιστής» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης, ο οποίος κατάφερε να βρεθεί, για ακόμη μια φορά, στο επίκεντρο της προσοχής. Και αυτό γιατί ενώ είχε δηλώσει κώλυμα «λόγω φόρτου εργασίας» και δεν μπορούσε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, έπεσε η «καρφωτή» ότι βρισκόταν στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον πρωινό καφέ του. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ του βουλευτή του Ποταμιού

Κώστα Μπαργιώτα, του οποίου η ερώτηση έμεινε αναπάντητη, και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η οργισμένη αντίδραση Μπαργιώτα

Σχολιάζοντας την... «απουσία-παρουσία» του Παύλου Πολάκη στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας σε δήλωσή του με τίτλο «οι ΜΕΘ, οι μεταμοσχεύσεις και ο... φραπές του κ. Πολάκη» σημείωσε ότι: «Φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για πολλοστή φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ακύρωσε την συζήτηση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης που αφορούσε την τραγική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση στο κοινοβούλιο ο κ. Πολάκης άραξε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του, την ώρα που θα έπρεπε να παρευρίσκεται στην αίθουσα της Oλομέλειας. Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο “πολύς” κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του».

Η απάντηση Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης σε δήλωση του κάνει λόγο για «αήθη επίθεση» από το Ποτάμι και ειδικότερα από τον βουλευτή Λάρισας Κώστα Μπαργιώτα. Με τίτλο «Η διαπλοκή, τα θιγόμενα συμφέροντα στην Υγεία και... η λάσπη του κ. Μπαργιώτα» η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της αήθους επίθεσης του Ποταμιού και συγκεκριμένα του κου Μπαργιώτα, εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Πολάκη, αναφέρουμε τα εξής:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης είχε δηλώσει κώλυμα ως προς το να παραστεί στη συζήτηση της επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης από χθες, λόγω σύσκεψης, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, κατά την οποία θα γινόταν η προετοιμασία των τελικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο εισέρχεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, αύριο Παρασκευή.

Λόγω της σημερινής κατάληψης των εισόδων του Υπουργείου Υγείας, από ολιγομελή ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ, για την οποία δεν είχε υπάρξει προειδοποίηση, η σύσκεψη αναβλήθηκε για το μεσημέρι. Δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Βουλή, προκειμένου να προμηθευτεί απαραίτητα έγγραφα και κατόπιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση εργασίας.

Είναι σαφές ότι στις όχθες του Ποταμιού, λόγω πτώσης της “στάθμης” του, η λάσπη περισσεύει. Φυσικά, στόχος της λάσπης, εκτός από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, είναι το νομοσχέδιο για την Υγεία, καθώς και η εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος προμηθειών, η οποία θα βγάλει το μακρύ χέρι της διαπλοκής μέσα από την τσέπη του Ελληνικού Λαού».

Η ανταπάντηση του Μπαργιώτα

Στην απάντηση του Παύλου Πολάκη δεν άργησε να ανταπαντήσει ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού. Ο Κώστας Μπαργιώτας στην δεύτερη δήλωση του με τίτλο «Κουβέντες του καφενέ, Vol II» υποστηρίζει πως «Ο κ. Πολάκης επιβεβαιώνει πλήρως αυτά που καταγγείλαμε. Πιο συγκεκριμένα, πως αντί να βρίσκεται στην αίθουσα, βρισκόταν στο καφενείο της Βουλής την ώρα της προγραμματισμένης από καιρό συζήτησης για τις ΜΕΘ, την οποία συστηματικά αποφεύγει. Ο κ. Πολάκης επιδεικτικά περιφρονεί την κοινοβουλευτική διαδικασία. Σήμερα, λέει, τον έπιασε η ΠΟΕΔΗΝ στον ύπνο και πήγε για καφέ. Τις προηγούμενες τέσσερις φορές τι συνέβη άραγε; Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μόλις βρει χρόνο να περάσει και από την αίθουσα της Βουλής».

Ο διάλογος στην Ολομέλεια για την απουσία Πολάκη

Αξίζει να σημειωθεί πως οταν ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι «λόγω φόρτου εργασίας» ο Παύλος Πολλάκης δεν μπορεί να παραστεί και να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος με τον Δημήτρη Κρεμαστινό:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ:Κύριε Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να πω ότι ένας από τους Υπουργούς, που ανακοινώσατε ότι έχει φόρτο εργασίας, είναι στο καφενείο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ποιος είναι αυτός;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ:Δεν μπορώ να σας πω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Γιατί δεν μας το λέτε;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Δείτε ποιους ανακοινώσατε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Γιατί έτσι όπως το λέτε εκτίθενται όλοι οι Υπουργοί.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ:Δείτε ποιους ανακοινώσατε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά το Προεδρείο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Τι να σας πω; Εσείς ανακοινώσατε ότι έχει φόρτο εργασίας όχι εγώ.

Τον απόντα υπουργό από την Ολομέλεια εκείνη την στογμή έσπευσε να υπερασπισθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου τονίζοντας απευθυνόμενος στον Βασίλη Κεγκέρογλου ότι «κύριε συνάδελφε, δεν είναι σωστό να λασπολογείτε εναντίον υπουργών της κυβέρνησης. Αν θέλετε να είσαστε πραγματικά συνεπής σε αυτά που λέτε, ονοματίστε τους. Είναι αδιανόητο αυτή την ώρα όλοι οι υπουργοί που απουσιάζουν να κατηγορούνται ότι βρίσκονται στο καφενείο, διότι περί αυτού πρόκειται».

ΠολάκηςΜπαργιώταςΒουλήκαφέςερώτησηανακοινώσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα