Μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις…

Με το έργο του Άκη Δήμου «Η νύχτα των μυστικών» γίνεται η έναρξη της κεντρικής σκηνής του ιστορικού θεάτρου Μπέλλος, που ξαναμπαίνει δυναμικά στον χώρο του θεάματος.

Το έργο. Ένα ζευγάρι περιπλανιέται μία νύχτα στον γοητευτικό και απρόβλεπτο κόσμο ενός τσίρκου. Από λεπτό σε λεπτό η παράσταση αρχίζει. Τέσσερα αλλόκοτα πλάσματα, ήρωες του τσίρκου, συνδιαλέγονται με έναν άντρα και μια γυναίκα και προκαλούν έναν αναπάντεχο καταιγισμό αποκαλύψεων. Γιατί εδώ – στον συναρπαστικό και φωτεινό κόσμο του τσίρκου – τίποτα δεν απαγορεύεται και όλα μοιάζουν «κανονικά», κι αυτό είναι το πιο προκλητικό.

Κλόουν

και θηριοδαμαστές, ακροβάτες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και όλα όσα συνθέτουν το θέαμα που προσφέρει ένα τσίρκο, έρχονται σε αντιπαράθεση με μια βίαιη πραγματικότητα που μοιάζει να μην μπορεί άλλο να «κουκουλώνει» τις αλήθειες.

Ο συγγραφέας. Ο Άκης Δήμου αναφέρει ότι «το τσίρκο της “Νύχτας των μυστικών” είναι ένα βασίλειο με έναν αδιαφιλονίκητο βασιλιά, ένοχο για τον θάνατο της βασίλισσας, που ψάχνει τρόπους να απαλλαγεί από το βάρος της ενοχής του. Σ΄ αυτόν τον βεβαρημένο – από ένα θανάσιμο μυστικό – χώρο, εισβάλλει ένα ζευγάρι – βιρτουόζοι στην τέχνη της λεηλασίας της ζωής του ενός από τον άλλον».

Η σκηνοθέτης. Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου τονίζει: «Ο Ζαν Ζενέ έγραψε ότι “το τσίρκο είναι το μέρος που μεταμορφώνει τη σκόνη σε χρυσόσκονη” και αυτό ακριβώς είναι που επιτυγχάνει ο Άκης Δήμου στη “Νύχτα των μυστικών”. Μέσα λοιπόν, σε μια νυχτερινή χίμαιρα, η παράσταση μας εκθέτει στη σκληρότητα του ανθρώπου, τη δίνη της υπαρξιακής αναζήτησης, την εξουσία της πατριαρχίας και εν τέλει την αδυναμία του ανθρώπου να ταυτιστεί με την έννοια του “μαζί”».

INFO

Σκηνικά και Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή

Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα

Πρωταγωνιστούν (κατά σειρά εμφάνισης): Ορέστης Τζιόβας, Τάσος Λέκκας, Ελίζα Σκολίδη, Αλέξανδρος Βάρθης, Εριφύλη Κιτζόγλου, Γιώργος Μαρτίνος

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Θρίλερ, περιπέτεια και η γιορτή του σινεμά!

Χανιά: Αρχαίο ωδείο αποκάλυψε η ανασκαφική έρευνα στην Λισό (Photos)

Τιμ Μπάρτον: Ένα φρικτό τσίρκο η Disney και εγώ έκανα τον Dumbo το ελεφαντάκι

Keywords
Τυχαία Θέματα