Μητσοτάκης για ΕΣΥ: «Έχουμε υποχρέωση να διορθώσουμε βασικές αδυναμίες του συστήματος»

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης να… ανατάξει το ΕΣΥ περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο ygeiamou.gr, στη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Μιχάλη Μπλέτσα, διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, και με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η επανάσταση που αλλάζει το πρόσωπο της Υγείας».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το σύστημα υγείας της χώρας μας κουβαλά πολλές

παθογένειες του παρελθόντος όπως ελλείψεις προσωπικού. Έχουμε υποχρέωση να διορθώσουμε βασικές αδυναμίες του συστήματος. Είναι σημαντικό να παρέχουμε ποιοτικές συνθήκες νοσηλείας», προσθέτοντας ότι «έχουμε δρομολογήσει ένα σχέδιο ανάταξης του συστήματος Υγείας, δαπανώντας σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να βελτιώσουμε υποδομές και να διορθώσουμε ελλείψεις που αφορούν το προσωπικό».

«Έχουμε δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Τεχνητή Νοημοσύνη χωρίς δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά αυτά πρέπει να είναι ανώνυμα. Ξεκινώντας από το Myhealthapp μέχρι τον ολοκληρωμένο ιατρικό φάκελο», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την υγεία πιο ολιστικά. Να βάλουμε την πρωτοβάθμια υγεία στη συζήτηση. Με τις προληπτικές εξετάσεις. Εκεί ειδικά συντελείται μία επανάσταση, που αφορά στην ευθύνη που έχουμε απέναντι στην ίδια μας την υγεία. Στείλαμε πάνω από 1 εκατομμύριο SMS για μαστογραφίες και έκαναν πάνω από 400.000. […] Σημασία μεγάλη πρέπει να δίνουμε και στην πρόληψη για να είμαστε καλά στο μέλλον. Τι σημαίνει ειδικά σε έναν πληθυσμό που γερνάει, υγιής γήρανση».

«Δεν έχω κρύψει τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις στο ΕΣΥ και την ανάγκη για μεγάλο άλμα στο μέλλον για ένα νέο ΕΣΥ αξιοποιώντας τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε δομικές παθογένειες του ΕΣΥ και πολλά χρόνια υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να καλύψουμε τα κενά», σημείωσε, αναφερόμενος ταυτόχρονα και στις πρωτοβουλίες για συνολική αναδιαμόρφωση του χώρου της υγείας με συμμετοχή των ίδιων των πολιτών: «Όταν μιλάμε για ΕΣΥ πολλοί σκέφτονται μόνο τα νοσοκομεία και έχουν ταυτίσει την υγεία τους μόνο με αυτά. Πολίτες πάνε στα νοσοκομεία και βλέπουν εικόνες που δεν τους ικανοποιούν και δικαίως».

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και αναφορά για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, με τον Κ. Μητσοτάκη να σημειώνει ότι το διακύβευμα είναι το πόσο δυνατή θα είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη συνολικά αλλά και ειδικά για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, οι κοινές αμυντικές δαπάνες ή η ΚΑΠ. «Η ΝΔ είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό λαϊκό κόμμα στην Ευρώπη. Οι ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση και εάν η αντιπολίτευση επιχειρεί να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, τότε και εμείς θα σηκώσουμε το γάντι. Μην μπλέκουμε τη σταθερότητα με την στασιμότητα» προσθέτοντας ότι «επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το πρόγραμμά μας. Το σύνθημά μας είναι σταθερά στην Ευρώπη. Υπάρχουν τομείς που μπορούμε να ξεπεράσουμε την Ευρώπη. Μην ξεχνάμε την επιχείρηση Ελευθερία και ξεπεράσαμε την Ευρώπη διοργανώνοντας άψογα ένα πρόγραμμα εμβολιασμού».

Διαβάστε επίσης

Σπηλιωτόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Άφθαρτος ο Κασσελάκης, «δύο κόσμοι» η ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Ταμείου Ανάκαμψης αντιπλημμυρικά έργα 300 εκατ. ευρώ – Εντός 200 εκατ. σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων

Οι στοχεύσεις, οι ελπίδες και οι φόβοι όπως αποτυπώνονται στο πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, ΕΣΥ, Έχουμε,mitsotakis, esy, echoume