Νίκαια: Η υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών να σώσουν τον αστυνομικό – Στο επόμενο δεκαήμερο θα κριθούν όλα

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οι γιατροί θα έχουν τεκμηριωμένη εικόνα για τη λειτουργική κατάσταση του εγκεφάλου του 31χρονου αστυνομικού, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, για έβδομο 24ωρο, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Νικαίας.

Όπως εξηγεί στο topontiki.gr ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Νικαίας Ανδρέας Πλεμμένος, οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί ο ασθενής στη ζωή, μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, από ναυτική φωτοβολίδα, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στο Ρέντη.

« Ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή  και με

μηχανικό αερισμό. Από την πρώτη στιγμή που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοδιασταλτικά φάρμακα καθώς διακομίστηκε με αιμορραγικό σοκ, σε κωματώδη κατάσταση και είχε υποστεί και ανακοπή καρδιάς για περίπου 10 λεπτά» μας είπε ο διοικητής και συνεχίζει: «Από την περασμένη Κυριακή, που ο ασθενής σταθεροποιήθηκε αιμοδυναμικά, υποβάλλεται σε εξωτερική αιμοκάθαρση καθώς οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να υποστηριχτούν μηχανικά και τα νεφρά του, εξαιτίας του αιμορραγικού σοκ που υπέστη» μας είπε ο διοικητής.

Την ίδια ημέρα, στο ιατρικό συμβούλιου οι θεράποντες γιατροί αποφάσισαν να ξεκινήσουν την μείωση των αγγειοδιασταλτικών και κατασταλτικών φαρμάκων με στόχο να τον ξυπνήσουν ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο που είναι η «διερεύνηση και αξιολόγηση της λειτουργίας του εγκεφαλικού στελέχους, μέσω κλινικών δοκιμασιών», σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Ωστόσο αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί δέκα ημέρες για να ξεκινήσει,σύμφωνα με τον διοικητή: « Για να γίνει διάγνωση της λειτουργίας του εγκεφάλου θα πρέπει ο οργανισμός του να είναι αμοδυναμικά σταθερός, όπως είναι από την Κυριακή και να έχει «καθαρίσει» από τα κατασταλτικά φάρμακα που του χορηγούν οι γιατροί. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι ο ασθενής, καθώς οι γιατροί θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, που είναι η τεκμηριωμένη αξιολόγηση της εγκεφαλικής του λειτουργίας».

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου της Νίκαιας δίνουν σκληρή μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς ο αστυνομικός μπήκε στο χειρουργείο «με βαριά υποξική εγκεφαλοπάθεια εξαιτίας του αιμορραγικού σοκ και με διαταραχές στις στοιχειώδεις αντιδράσεις και παραμένει σε βαθύ κώμα όπως την πρώτη ημέρα. Η έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο μπορεί να έχει προκαλέσει αναστρέψιμες αλλά και μη αναστρέψιμες βλάβες» είπαν στο topontiki.gr έγκυρες ιατρικές πηγές.

Την ίδια ώρα και ο ασθενής δίνει μάχη για τη ζωή του και σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι είναι νέος και δυνατός οργανισμός.

Διαβάστε επίσης:

Σπάτα: Σοκαριστικό τροχαίο με δύο νεκρούς

Αράχωβα: «Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τον Όλιβερ με κάποιον άνθρωπο» (video)

Από αύριο ξεκινάει το «καλάθι του Άι-Βασίλη» – Τι περιλαμβάνει

Keywords
Τυχαία Θέματα