Ο Σούνακ ως… χορηγός Μητσοτάκη-Κασσελάκη, η απουσία της Έφης, η επιμονή του Σαμαρά και οι επαφές Πασόκων με τους «11»

Καλημέρα σας

Αν έπρεπε ο Μητσοτάκης και ο Κασσελάκης να παραγγείλουν ένα κοινό «πιάτο» – με την πολιτική έννοια πάντα – από το οποίο θα έμεναν και οι δύο… χορτασμένοι και ικανοποιημένοι, αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται «Σούνακ».

Βλέπετε ο Βρετανός πρωθυπουργός με τη μνημειώδη γκάφα – πέρα από απρέπεια – που έκανε ακυρώνοντας τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, επειδή ενοχλήθηκε, λέει, που ο Μητσοτάκης έκανε σημαία μέσα στο Λονδίνο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ευνόησε πολιτικά και τους δύο.

Και τον Μητσοτάκη που κέρδισε πόντους εντός και εκτός χώρας

με τη στάση του, αλλά και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε πράγματι μία υπεύθυνη, εθνικά ενωτική, σοβαρή και αιχμηρή δήλωση για τον Σούνακ.

Κάπως έτσι καταλάβαμε, πέρα από οτιδήποτε άλλο, γιατί ο αρχηγός των Τόρις βρίσκεται θεαματικά πίσω στις δημοσκοπήσεις στη Βρετανία και η ήττα του στις επερχόμενες εκλογές από τους Εργατικούς είναι περισσότερο σίγουρη κι από τις αποτυχίες της Αγγλίας σε μουντιάλ – όλοι ξέρουμε πώς τα πάει η εθνική τους ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων 55 ετών!

Καχυποψία

Βλέπω τον Σαμαρά να επιμένει στα πυρά κατά της επίσκεψης Ερντογάν.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση σε άλλες εποχές.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι γνωστός για τις σκληρές απόψεις του έναντι της Τουρκίας.

Αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι… υποψιάζεται πως κάτι… ύποπτο συμβαίνει στο παρασκήνιο τους τελευταίους μήνες, σχετικά με την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Γενικά γίνεται της… καχυποψίας. Η οποία καχυποψία υπάρχει στην ατμόσφαιρα με τον Σαμαρά να εκτιμά ή να φοβάται ίσως ότι μπορεί να έρχεται κάποια συμφωνία.

Την οποία ο ίδιος θα θεωρήσει εθνική υποχώρηση.

Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτό το χθεσινό του ότι είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά κατά της «παράδοσης». Πάει κάποιος να παραδώσει τη χώρα αλήθεια;

Η Έφη και η προοπτική της Ευρωβουλής

Είδα χθες βράδυ τη συγκρότηση σε κοινοβουλευτική ομάδα των 11 βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλή και ενδεδειγμένη επιλογή του Αλέξη Χαρίτση για τη θέση του επικεφαλής. Είναι προφανώς ο καταλληλότερος να εμφανίσει το νέο εγχείρημα στην κοινωνία.

Ιδίως από τη στιγμή που η Έφη Αχτσιόγλου δεν ανέλαβε κάποια θέση.

Είναι βέβαια περίεργο να μιλάμε για «ομάδα Αχτσιόγλου» και η Αχτσιόγλου να μην έχει ρόλο.

Αλλά κάτι θα ξέρουν οι βουλευτές για να διατάξουν έτσι τις δυνάμεις τους.

Υποθέτω ότι εάν ήθελε η Έφη να έχει διακριτό, ηγετικό ρόλο στο νέο σχήμα, θα τον έπαιρνε αυτό τον ρόλο.

Αλλά πιθανόν συμβαίνουν δύο πράγματα και κρατήστε τα, ειδικά το δεύτερο:

Πρώτο δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί υπερδραστήρια και μάλιστα να ηγείται κοινοβουλευτικής ομάδας δύο μήνες αφότου είπε στον Κασσελάκη ότι δεν έχει την… ενέργεια να αναλάβει κάποια σημαντική θέση, μετά την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έλεγαν αμέσως ότι είχε αποφασίσει από τότε να φύγει.

Δεύτερο, ότι προετοιμάζεται και γι’ αυτό μαζεύει δυνάμεις για να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής!

Κυκλοφορεί, αλλά δεν επιβεβαιώνεται αυτή την ώρα και λογικό. Δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του το νέο σχήμα για κάθε επόμενη κίνηση.

Άλλωστε προέχει κάτι σοβαρό. Να βρεθεί όνομα! Όχι σαν εκείνο στην εκπληκτική ταινία «Για όλα φταίει το όνομά σου», αλλά με λιγότερο μυστήριο.

Βλέπετε δεν είναι κι εύκολο εγχείρημα. Σχεδόν τα πάντα είναι κατοχυρωμένα. Συχνά από επιτήδειους για οικονομικό όφελος – συμβαίνει σε κάθε τομέα και με κάθε πιθανό και απίθανο όνομα.

Το «Πράσινη Αριστερά» για παράδειγμα, που τους φάνηκε καλή ιδέα, όπως έμαθα, το έχουν άλλοι. Εκτός αν οι άλλοι, που κινούνται εκεί γύρω γύρω, συμφωνήσουν να το παραχωρήσουν.

Ο Φαραντούρης και η διαδρομή Κεφαλονιά – Βρυξέλλες

Αφού η κουβέντα πήγε στην Ευρωβουλή και τις εκλογές του Ιουνίου και επειδή επίδοξοι υποψήφιοι πάνε κι έρχονται να σας πω ότι κλείδωσε που λένε, η υποψηφιότητα του Νίκου Φαραντούρη στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δραστήριος Κεφαλλονίτης, που αναδείχθηκε από το περίφημο think tank του Αλέξη Τσίπρα, ανέλαβε προχθές σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα είναι κοντά στον πρόεδρο για θέματα αυτά.

Όλο το σκηνικό παραπέμπει βέβαια σε «χρίσμα» για να προετοιμαστεί ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Σαραντάρηδες

Ρώτησα να μου πουν τι συμβαίνει με τις φήμες περί επαφών στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και μου είπαν ότι αυτές τις μέρες «στενάζουν» τα καφέ κυρίως του κέντρου, όπου γίνονται διάφορα ραντεβού.

Θεώρησα ότι υπερβάλλουν.

Τι δουλειά έχει το ΠΑΣΟΚ με την πρώην «αριστερή» πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν κατά βάση σφόδρα αντιπασοκική.

Επέμειναν ότι υπάρχει κινητικότητα. Διότι και οι δύο πλευρές έχουν έναν «κοινό εχθρό», τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μου είπαν για προσχωρήσεις ή συνεργασίες ανοιχτές και άλλα τέτοια. Είναι σοβαρές οι πηγές. Αλλά με διαβεβαίωσαν ότι οι κουβέντες είναι εντελώς αναγνωριστικές, ενόψει των όσων μπορεί να γίνουν στις ευρωεκλογές.

Διότι τα αποτελέσματα εκείνης της κάλπης μπορεί να βγάζει μεγάλες εκπλήξεις.

Και όλοι θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Νέοι άνθρωποι είναι άλλωστε. Σαραντάρηδες και κάτι το πολύ…

Διαβάστε επίσης:

Η απρέπεια του Σούνακ, η υπεροψία του Τσακαλώτου και το μπλόκο γαλάζιων βουλευτών και… Ιερώνυμου στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σαμαράς, Βορίδης και… επαρχία «σκοτώνουν» τον γάμο ομόφυλων, παρά την αντίσταση Πατέλη – Το ξέσπασμα Κασσελάκη και το θέμα ηγεσίας των «11»

Η ενόχληση Μαξίμου για Βορίδη, η ήπια αντίδραση Κασσελάκη για τη φυγή των «9», η στάση Τσίπρα και η ρελάνς του Μαρκόπουλου    

Keywords
Τυχαία Θέματα