Ο Τραμπ δεν δημοσιεύει τη φορολογική του δήλωση - Ο πρώτος υποψήφιος από το 1976 που κρύβει τα φορολογικά του στοιχεία

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντοναλτ Τραμπ προκαλεί νέα διαμάχη δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη φορολογική του δήλωση και γίνεται ο πρώτος υποψήφιος μεγάλου κόμματος από το 1976, που κρατάει κρυφά τα φορολογικά του στοιχεία.

Ο Τραμπ, είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί πιστεύει ότι δεν ενδιαφέρουν κανένα. «Δεν υπάρχει τίποτα να μάθεις από αυτά» δήλωσε ο Τραμπ στο Associated Press.

Η

δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων δεν είναι νομική υποχρέωση των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά υπάρχει μία μακρά παράδοση για τους υποψηφίους των κομμάτων να δημοσιεύουν με λεπτομέρειες τα κέρδη και τους φόρους που πληρώνουν.

Ο Τραμπ, γίνεται ο πρώτος υποψήφιος πρόεδρος από το 1976 που δεν θα δώσει τα πλήρη φορολογικά του στοιχεία στη δημοσιότητα. Ο πρόεδρος Φορντ, το 1976 δεν είχε δώσει τα πλήρη στοιχεία, αλλά είχε δημοσιεύσει μία περίληψη των φορολογικών του δεδομένων.

Σύμφωνα με την χρηματοοικονομική πληροφόρηση που παρείχε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή η περιουσία του άγγιζε τα 10 δισ. δολάρια το 2015, αλλά η πληροφόρηση ήταν ανολοκλήρωτη και ανακριβής. Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ρεπουμπλικανών Μιτ Ρομνει, ο οποίος είχε δημοσιεύσει τη φορολογική του δήλωση το 2012, είπε ότι πρέπει να κάνει το ίδιο και ο Τραμπ, υπονοώντας ότι εάν δεν το κάνει ή δεν είναι τόσο πλούσιος όσο ισχυρίζεται ή δεν πληρώνει τους φόρους που θα έπρεπε να πληρώνει.

Στον αντίποδα η Χίλαρι Κλίντον έδωσε στη δημοσιότητα τις κοινές φορολογικές της δηλώσεις με τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον, της τελευταίας εικοσαετίας και είπε ότι όλοι πρέπει να αναρωτηθούν γιατί δεν κάνει το ίδιο και ο Τραμπ.

ΤραμπΚλίντονφορολογικές δηλώσειςαμερικανικές εκλογέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα