Ωνάσειο: Σε σταθερή κατάσταση το παιδί με παρβοϊό από τη Θεσσαλονίκη

Ένα ακόμη παιδί με μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό νοσηλεύεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σε σταθερή κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (17/5) οι υπεύθυνους του νοσοκομείου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης και στο άτυχο 3, 5 ετών κοριτσάκι, από το Θεσσαλονίκη που έχασε

τη ζωή του από το ίδιο αίτιο που κατέληξε στις 31 Μαρτίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Ωνασείου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στη νοσηλεία παιδιών από τη Θεσσαλονίκη τα οποία πάσχουν από μυοκαρδίτιδα μετά από λοίμωξη από παρβοϊό, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διευκρινίζει ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ένα παιδί το οποίο μεταφέρθηκε στο ΩΚΚ στις 26 Απριλίου 2024.

Το παιδί εισήχθη και παρέμεινε στην Παιδοκαρδιολογική/Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως τη μεταφορά του στον νοσηλευτικό όροφο πριν από λίγες ημέρες.

Λαμβάνει τη δέουσα αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Στις 30 Μαρτίου 2024, μεταφέρθηκε ένα άλλο παιδί από τη Θεσσαλονίκη το οποίο βρισκόταν σε ανακοπή κατά την εισαγωγή και στο οποίο έγινε άμεσα τοποθέτηση συσκευής Εξωσωματικής Μεμβράνης Οξυγόνωσης (ECMO).

Το παιδί δεν έδειξε σημεία βελτίωσης και κατέληξε την επόμενη ημέρα, 31 Μαρτίου 2024».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία στις Κλινικές μελέτες η Ελλάδα: Από τα 44 δις ευρώ το χρόνο που επενδύονται στην Ε.Ε, παίρνει μόνο 100 εκατ. ευρώ

Νικολαρόπουλος καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας: «Υψηλό τίμημα για την υγεία τους πληρώνουν οι πολίτες»

Με 7 νέα ασθενοφόρα ενισχύονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Keywords
Τυχαία Θέματα