Πακέτο του «κατασκηνωτή» με γαρίδες και λαχανικά

Τα πακέτα αλουμινόχαρτου ετοιμάζονται γρήγορα και μπορούν να μαγειρευτούν απευθείας πάνω στη φωτιά, σε σχάρα ή στο μπάρμπεκιου.

Αυτή η συνταγή είναι το τέλειο γεύμα για την επόμενη εξόρμησή σας σε κάμπινγκ, αλλά ακόμη και για το κυριακάτικο ψήσιμο στην αυλή σας.

Υλικά (για 2 πακέτα)

1 καλαμπόκι, κομμένο σε 8 κομμάτια

1 μέτριο κολοκύθι, κομμένο σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

250 γραμμάρια γαρίδες ωμές

250 γραμμάρια καπνιστό χοιρινό λουκάνικο κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)

4

κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα Cajun ή άλλο μίγμα μπαχαρικών για κόκκινο κρέας και γαρίδες

Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (κατά προτίμηση βαριάς χρήσης) περίπου 45 εκατοστών και μια λαδόκολλα 40 εκατοστών για το κάθε πακέτο. Προετοιμάστε 2 πακέτα με το ίδιο τρόπο.

Τοποθετήστε τη λαδόκολλα πάνω από το αλουμινόχαρτο και αφού ανακατέψετε όλα τα υλικά (εκτός από το μαϊντανό) σε ένα μεγάλο μπολ, χωρίστε το μίγμα στη μέση και τοποθετήστε το μισό στο κέντρο της κάθε λαδόκολλας.

Για να σχηματίσετε τα πακέτα, ενώστε τις δυο άκρες στο κέντρο και στη συνέχεια στριφογυρίστε όλες τις άκρες για στεγανοποίηση.

Μαγειρέψτε τα πακέτα σε μια σχάρα πάνω από τη φωτιά για περίπου 10-12 λεπτά, περιστρέφοντας περιστασιακά και προσεκτικά το πακέτο με μια λαβίδα.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Ανοίξτε τα με προσοχή λόγω του καυτού ατμού, πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, καρυκεύστε με λίγο λεμόνι και απολαύστε!

Συμβουλή

-Αν χρησιμοποιήσετε καρύκευμα Cajun που περιέχει ήδη αλάτι, δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι σε αυτή τη συνταγή.

-Το λουκάνικο μπορείτε να το σοτάρετε ελαφρά για να μαγειρευτεί καλύτερα ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο που δεν θέλει πολύ χρόνο.

-Το μυστικό είναι να μαγειρευτούν όλα τα συστατικά στον ίδιο χρόνο γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε το μέγεθος που θα κόψετε τα λαχανικά να είναι ανάλογο με τον χρόνο ψησίματός τους.

Τροπικό κέικ με ανανά

Ταβερνιάρικες πιπεριές «κέρατο» γεμιστές με φέτα

Πλούσια αλλά υγιεινή μους σοκολάτας για παιδιά

Keywords
Τυχαία Θέματα