Πως περνάει ο Αμπντεσλάμ στη φυλακή: Πολύς ύπνος, προσευχή και...ριάλιτι

ΚΟΣΜΟΣ

Τη ζωή του Σαλάχ Αμπντεσλάμ μέσα στην φυλακή υψίστης ασφαλείας αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Journal du dimance». Όπως αναφέρει το άρθρο δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας συνόδευσαν τον Τιερί Σολέρ σε επίσκεψή του στις φυλακές όπου βρίσκεται ο τρομοκράτης εδώ και δύο μήνες. Εκεί συνομίλησαν με τους υπεύθυνους της μεγαλύτερης φυλακής στην Ευρώπη (Fleury-Mérogis) και με τους φύλακες της πτέρυγας όπου βρίσκεται ο 26χρονος Αμπντεσλάμ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ «ξυπνάει γύρω στις 11» και περνάει μεγάλο μέρος

της ημέρας του με προσευχή. Διαβάζει το Κοράνι και τηρεί την θρησκευτική γιορτή του Ραμαζανίου, όπως και το 45% των φυλακισμένων, σύμφωνα με την διευθύντρια ασφαλείας των φυλακών. Μόλις νυχτώσει ο Αμπντεσλάμ «ετοιμάζει το φαγητό του, κοιτάζει λίγο τα ματς του Euro και προτιμά να βλέπει ριάλιτι στην τηλεόραση επί ώρες».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο ο Αμπντεσλάμ αθλείται σε γυμναστήριο που έγινε εντός των φυλακών αποκλείστηκα για εκείνον, καθότι δεν έχει δικαίωμα να βγει στο προαύλιο μαζί με τους άλλους κρατούμενους.

Αυτή η ξεχωριστή «φιλοξενία» εξηγείται ίσως από το γεγονός ότι ο Αμπντεσλάμ δεν βγαίνει στο προαύλιο της φυλακής με τους άλλους κρατουμένους. «Αν του επιτρέψουμε να βγει στο προαύλιο η ζωή του κινδυνεύει. Η αδελφή ενός κρατούμενου πυροβολήθηκε στην ταράτσα» αναφέρει η διευθύντρια ασφαλείας της φυλακής.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ενώ αρχικά ο τρομοκράτης «ήταν υποδειγματικός» έγινε περισσότερο νευρικός, κυρίως εξαιτίας της 24ης παρακολούθησης για την οποία παραπονέθηκε στους δικαστές. Οι αρχές της φυλακής απαντούν ότι ο τρομοκράτης είναι μάρτυρας-κλειδί για την επίθεση στις 13 Νοεμβρίου 2015, η οποία στέρησε τη ζωή σε 130 άτομα. Οι κινήσεις του κινηματογραφούνται 24 ώρες το 24ωρο και για ό,τι κάνει κρατούνται σημειώσεις.

«Όταν έφτασε εδώ ήταν ευγενικός, τώρα δεν μιλάει καθόλου» δηλώνει ο Μάριο Γκουζό, υπεύθυνος της πτέρυγας. Η επιτήρηση αυξήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν οι φύλακες αντιληφθήκαν ότι ο Αμπντεσλάμ μπορούσε να συνομιλεί τη νύχτα με συγκροτούμενους του και άδειασαν αμέσως όλα τα διπλανά κελιά.

Αμντεσλάμ ΣαλάχκράτησηφυλακέςΓαλλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα