Ρένος Χαραλαμπίδης: «Έκλαιγα έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδιά μου» (Video)

Για την καλλιτεχνική του πορεία μίλησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στις αποτυχίες που σημείωσε στην καριέρα του, αλλά και τα «όχι» που είπε και μετάνιωσε.

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», ο ηθοποιός μίλησε για το ενδεχόμενο ενός γάμου στο μέλλον αλλά και τον λόγο για τον οποίο δεν επιθυμεί να γίνει πατέρας.

«Ασφαλώς και έχω πει όχι, για τα οποία μετάνιωσα μετά. Ένα από τα όχι που μετάνιωσα ήταν όταν ο υπέροχος Χάρης Ρώμας μου είχε προτείνει να παίξω στο “Κωνσταντίνου και Ελένης”. Αλλά τότε είχα τα όνειρά

μου στον κινηματογράφο και δεν είχα χρόνο. Θα μου άρεσε πάρα πολύ να ήμουν εκεί και τον θαυμάζω πολύ τον Χάρη. Ήταν ωραία κωμωδία και η απόλυτα διαχρονική κωμωδία. Και στο θέατρο έχω πει όχι που τα έχω μετανιώσει» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν παντρεύτηκα προφανώς γιατί δεν το ήθελα και επειδή καμία δεν με έβαλε στο στόχαστρο ως γαμπρό, μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Ίσως ήμουν πολύ καλά καμουφλαρισμένος. Έδινα το αρνητικό σήμα της μη δέσμευσης, αλλά ήταν και πραγματικό. Δεν είμαστε όλοι για όλα, είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να μην κάνει για γάμο. Στο ευαγγέλιο ο Παύλος προς τους Κορίνθιους γράφει ότι θα ήταν καλό να μην παντρευτείς και ο Χριστός στους μαθητές του αυτό είπε. Δεν λέω ”όχι” στο ενδεχόμενο ενός γάμου. Ποιος ξέρει η ζωή τι θα φέρει; Αλλά προς το παρόν στα 53 – 54 ζω μία ολοκληρωμένη ζωή ως μη παντρεμένος».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας, ο Ρένος Χαραλαμπίδης δηλώνει αρνητικός, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «δεν θεωρεί ότι το DNA του πρέπει να αναπαραχθεί».

«Δεν θεωρώ ότι το DNA μου πρέπει να αναπαραχθεί. Από την άλλη πλευρά ό,τι πει ο Θεός. Καμιά φορά είναι το περιβόητο το ”γεννηθήτω το θέλημά σου”. Επίσης είμαι μοναχοπαίδι που έχει μάθει να ζει μόνο του» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για την ολοκληρωτική, εισπρακτική αποτυχία που σημείωσε η ταινία «Φτηνά τσιγάρα», όταν βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες για να θριαμβεύσει περίπου 20 χρόνια μετά τη γέννησή της.

«Έφαγαν μόνο ξύλο εκείνη την εποχή τα ”Φτηνά Τσιγάρα’‘. Ένα αστεράκι πήρα. Θριάμβευσε όμως 20 ολόκληρα χρόνια αργότερα και εδώ έχουμε ένα παράδοξο. Έφταιξα εγώ. Ο Ντέιβιντ Μπάουι έχει πει ένα πολύ ωραίο: ”Και 10′ πιο μπροστά να ‘σαι από την εποχή σου, έχεις χάσει το timing”. Ήμουν λίγο πιο προχωρημένος από ότι έπρεπε το 1999. Κανείς δεν είχε κάτι εναντίον μου, είδαν την ταινία οι κριτικοί, μου έβαλαν ένα αστεράκι και κάτι κουτάκια και η ταινία πέρασε στο ντούκου» είπε και πρόσθεσε :

«Είχα όμως την θεϊκή τύχη της ψηφιακής επανάστασης! Ήρθε το Youtube. Το 1999 ήμουν έξω από την εποχή μου και δεν “μύρισα” και καλά την εποχή. Δηλαδή να θυμηθούμε ότι το ’99 ήμασταν με τα λεφτά και τα λοιπά οπότε μια ρομαντική ιστορία αγάπης ήταν κάτι εκτός εποχής. Έλα όμως που η μοίρα, γιατί πιστεύω στην μοίρα όπως και στην τύχη που είναι διαφορετικά πράγματα, είχε άλλα σχέδια για την ταινία αυτή. Όταν κυκλοφόρησε, έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες και θέλω να το πω αυτό για τους νέους δημιουργούς. Αυτό δεν μπορεί να μη σε επηρέασε στα επόμενα βήματα. Μπορεί να ήταν άλλη η διαδρομή σου εάν η ταινία αυτή είχε τύχει της υποδοχής που έπρεπε και αν οι κινηματογράφοι ήταν γεμάτοι. Το μήνυμα ήταν ότι αυτός ο κινηματογράφος δεν ενδιαφέρει και εγκατέλειψα τα σχέδιά μου. Έκανα πιο εμπορικό κινηματογράφο, όπως τα ”4 μαύρα κοστούμια” που ήταν μια μεγάλη εμπορική επιτυχία και την ”Καρδιά του κτήνους” σε ένα μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου, αλλά δεν ήταν τα ”Φτηνά Τσιγάρα”. Εγκατέλειψα τον κινηματογράφο αυτόν».

Διαβάστε επίσης:

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Δεν πληρώθηκα καλά στη σειρά «Ψίθυροι Καρδιάς»

Ένα βήμα πριν το διαζύγιο Λόπεζ και Άφλεκ; Σε σύμβουλο γάμου για τους καβγάδες – Μετακόμισε ο Άφλεκ

Συντετριμμένος ο Τάσος Ξιαρχό για τον θάνατο του Ερμή Καραγιάννη – «Την ημέρα που αυτοκτόνησε μου έστελνε μηνύματα» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρένος Χαραλαμπίδης, Έκλαιγα, Video,renos charalabidis, eklaiga, Video