ΣΥΡΙΖΑ: Σε τροχιά σύγκρουσης μετά τις ανακοινώσεις Κασσελάκη – Αντιδράσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή Κασσελάκη να απευθύνει αυστηρό μήνυμα – απειλή προς «διαφωνούντες» πως όποιος «υπονομεύει την ενότητα» δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια – επόμενη εκλογική μάχη ως γνωστόν είναι αυτή των ευρωεκλογών.

Την ίδια ώρα κάνει άνοιγμα στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή

στα ψηφοδέλτια, με την αναφορά πως «όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr», διότι «εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς».

Από την πλευρά της Ομπρέλας η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται ως εξαιρετικά επιθετική και διαλυτική για το κόμμα. Ουσιαστικά θεωρούν πως επιχειρείται η παράκαμψη του καταστατικού και σε τελική ανάλυση η κατάργηση του κόμματος. Προς επίρρωσιν παραπέμπουν στο άρθρο 39 το οποίο προβλέπει πως η επιλογή υποψηφίων βουλευτών και βουλευτριών για τις εθνικές εκλογές γίνεται από τις Νομαρχιακές Επιτροπής ενώ δυνατότητα τροποποίησης έχει η Κεντρική Επιτροπή. Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, η επιλογή υποψηφίων γίνεται από την ΚΕ και αν αυτές διεξάγονται με «λίστα» γίνονται εσωκομματικές προκριματικές εκλογές.

Σε ανάρτησή της, η οποία απηχεί τις απόψεις της Ομπρέλας, το μέλος της ΠΓ Ανέττα Καββαδία παραπέμπει στο σχετικό άρθρο του καταστατικού, αναρωτιέται αν καταργήθηκε το κόμμα που κανονικά έχει όργανα θέσεις και καταστατικό και επιστρέφει τα περί υπονόμευσης λέγοντας; «τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

Ειδικότερα στην ανάρτησή της σημειώνει:

«Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό.

Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;

«Άρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών

1. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή».

Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

Την ίδια ώρα σε σχέση με τους τομεάρχες η πλευρά της ηγεσίας δίνει την δική της εκδοχή για την «αποχή» προσώπων από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην διάταξη των τομεαρχών, καθώς όπως αναφέρουν πηγές, η πρόταση σε πρόσωπα έγινε προ της ανακοίνωσης του Παύλου Πολάκη σε ρόλο συντονιστή, επομένως η άρνησή τους έχει εκληφθεί ως απάντηση στο πρόσωπο του προέδρου και όχι ως άρνηση λόγω Πολάκη.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Ποιος είναι ο νέος Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-Η Πέρκα απαντά στη Τζάκρη: Αν κάποιος ήθελε ένα άλλο κεντρώο κόμμα, θα μπορούσε να φτιάξει δικό του (Video)

Νέο ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου: «Δεν θα παράγουμε Κασσελάκηδες στην πατρίδα μου» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη – Αντιδράσεις,syriza, kasselaki – antidraseis