ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο την πρεμιέρα της Εξεταστικής και τη ΔΕΘ

Συνεδριάζει σήμερα (6/9) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αντικείμενο τον προγραμματισμό εν όψει της ΔΕΘ –ο Αλέξης Τσίπρας «ανεβαίνει» στην Θεσσαλονίκη στις 17-18 Σεπτεμβρίου – ενώ θα συζητήσει και την πλούσια

επικαιρότητα στην κορυφή της οποίας η Κουμουνδούρου εξακολουθεί να θέτει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα.

Αύριο το πρωί άλλωστε ξεκινούν οι Εργασίες της Εξεταστικής, όπου η κυβέρνηση προτίθεται να διευρύνει το πεδίο έρευνας βάζοντας μέσα και την υπόθεση της παρακολούθησης Πιτσιόρλα – Σαγιά. Με δεδομένο και το σχετικό προωτοσέλιδο των «Νέων» χθες η Κουμουνδούρου απάντησε επιμένοντας σε όσα έχει πει μέχρι στιγμής, δηλαδή πως επρόκειτο για έρευνα που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Σαμαρά για την υπόθεση της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, συμφερόντων Κατάρ, που επιχείρησε το 2014 να αγοράσει χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων (με απατηλά συμβόλαια ιδιοκτησίας) το νησί Οξυά και, αργότερα, την περιοχή «ναυάγιο» της Ζακύνθου – περιοχές NATURA.

Διέψευσε έτσι την εκδοχή πως η έρευνα επί Σαμαρά αφορούσε μόνο το νησί της Οξυάς και είχε ολοκληρωθεί πολύ πριν βρεθούν στο στόχαστρο της ΕΥΠ οι Πιτσιόρλας – Σαγιάς. Διαμηνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε να κρύψει ούτε να φοβηθεί τίποτα, η Κουμουνδούρου κάλεσε τον Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αποχαρακτηρισμό των σχετικών εγγράφων από την έρευνα της ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια, ζητώντας ταυτόχρονα να γίνει το ίδιο και για τις περιπτώσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη. Επιπλέον κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί έναν αντιπερισπασμό μέσω του συμψηφισμού των καθεστωτικών πρακτικών της δικής του κυβέρνησης με την διερεύνηση ενός οικονομικού εγκλήματος.

Επιπλέον η Κουμουνδούρου επέμεινε στην πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, δηλαδή «να διαβιβασθούν αύριο κιόλας όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί βουλευτών και ευρωβουλευτών στην ΑΔΑΕ προκειμένου να ελεγχθεί αν και ποιος ακόμη και σήμερα παρακολουθείται».

Σχετικά με τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου που ξαναζεσταίνονται μετά το παράθυρο που άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Κυριακή, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνουν λόγο για μία ακόμη «εκτροπή» στην οποία οδηγείται ο Μητσοτάκης υπό το βάρος της κατάρρευσής του για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. «Η Νέα Δημοκρατία επειδή βρίσκεται μπροστά σε πολιτικό αδιέξοδο, γίνεται το πρώτο κόμμα που σε μία κοινοβουλευτική περίοδο θα αλλάξει για δεύτερη φορά τον εκλογικό νόμο στην αλλαγή του οποίου δε θα συναινέσουμε», σχολίασε χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Από εκεί και πέρα, από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι ο Μητσοτάκης δε θα καταφέρει να αποτρέψει την πολιτική του ήττα, ούτε με την διπλή αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς έχει τελειώσει πολιτικά ο ίδιος, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει «δώρο στον βασικό πολιτικό του αντίπαλο».

Κατά τα λοιπά, την ΠΓ θα απασχολήσουν και τα θέματα της ενέργειας και της ακρίβειας, και θα αναζητηθούν τρόποι να εμπλουτιστεί το πλαίσιο των προτάσεων που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ. Αύριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη όπου θα έχει «προπαρασκευαστική» συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, για να ακούσει τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.  

Διαβάστε επίσης:

Στην δίνη της ενεργειακής κρίσης και η κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Στο Παρίσι στις 12 Σεπτεμβρίου για συνάντηση με τον Μακρόν

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – Δέχεται ο κ. Μητσοτάκης τον αποχαρακτηρισμό όλων των εγγράφων;

Keywords
Τυχαία Θέματα