Τα σχέδια της ΕΨΑ μετά την αύξηση συμμετοχής του SMERC στο μετοχικό κεφάλαιο – Οι 5 πυλώνες ανάπτυξης

Τους στόχους της «νέας ΕΨΑ» παρουσίασαν σε δημοσιογράφους και στελέχη της αγοράς o Πρόεδρος του Επενδυτικού Ταμείου SMERemediumCap, Νίκος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΨΑ, Τάκης Πέρκιζας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η Αγριά Εμπορική ΑΕ, η οποία ελέγχεται από το επενδυτικό ταμείο SMERC από τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσε την εξαγορά του ποσοστού συμμετοχής που κατείχε η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος) στην ΕΨΑ

ΑΕ.

Έτσι ο επικεφαλής της ΕΨΑ έθεσε ως βασικούς στόχους της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια, την προώθηση των προϊόντων της σε όλη την χώρα, καθώς μέχρι σήμερα η παρουσία της επικεντρωνόταν κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, και να εμπλουτιστεί η γκάμα με πλήρη σειρά αναψυκτικών. Επίσης κεντρικός στόχος είναι να πολλαπλασιαστούν τα μεγέθη της και να γίνει μία υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση ώστε να κατακτήσει ηγετική θέση στον κλάδο του αναψυκτικού.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή το μερίδιο της ΕΨΑ στην ελληνική αγορά υπολογίζεται στο 11,5% με 12%.

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω ο κ. Πέρκιζας έθεσε τους πέντε βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες λειτουργίας της ΕΨΑ για τα επόμενα χρόνια οι οποίοι θα είναι:

Η καλύτερη απόδοση στην παραγωγή και την αλυσίδα τροφοδοσίαςΗ αναγέννηση του brandΗ πανελλαδική επέκταση και αναβαθμισμένη παρουσία στα σημεία πώλησηςΗ μεγιστοποίηση ευκαιριών και ανάπτυξης εξαγωγώνΗ επένδυση σε ανθρώπους και συστήματα

Ειδικά σε ότι αφορά τις εξαγωγές ο κ. Πέρκιζας τόνισε ότι τα προϊόντα της ΕΨΑ διακινούνται ήδη σε 35 χώρες με κύριες αγορές αυτές της Αμερικής της Αυστραλίας, της Κίνας, της Γερμανίας και γενικότερα της Ευρώπης και αποτελούν αυτή τη στιγμή το 15% του συνολικού τζίρου.

Αλλά θα γίνει προσπάθεια τόσο ενδυνάμωσης της παρουσίας της ΕΨΑ στις υφιστάμενες αγορές όσο και επέκτασης σε νέες χώρες που μέχρι σήμερα δεν προωθούνται τα προϊόντα της.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία «τρέχει» από πέρυσι 5ετές επενδυτικό πλάνο το οποίο κάθε χρόνο επικαιροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες. Ήδη έχουν επενδυθεί πάνω από 5 εκατ. στο εργοστάσιο της Αγριάς ενώ η αύξηση των πωλήσεων πέρυσι έφτασε το 30% ποσοστό που αναμένεται ακόμα και να ξεπεραστεί φέτος, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση.

Σε ότι αφορά το break even της επένδυσης, η διοίκηση το τοποθέτησε σε ορίζοντα 3ετίας, νωρίτερα δηλαδή από την ολοκλήρωση του 5ετούς business plan.

Αναφερόμενος εκτενώς στη στρατηγική του επενδυτικού ταμείου και στους λόγους τους οποίους οδήγησαν στην απόφαση της σημαντικής επένδυσης στην ιστορική ελληνική βιομηχανία αναψυκτικών, ο κος Καραμούζης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην επένδυσή μας στην ΕΨΑ, μια εμβληματική, ιστορική εταιρία συνυφασμένη με την προϊοντική ποιότητα και τη διαχρονική εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Εκτιμούμε ότι, με την ενίσχυση της εταιρίας με κεφάλαια και ρευστότητα, την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου μεσοπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης εργασιών που έχουμε εκπονήσει, η ΕΨΑ έχει μεγάλες δυνατότητες υγιούς ανάπτυξης εργασιών, τόσο στην Ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές. Σταθερό άξονα της επενδυτικής προσέγγισής μας αποτελεί το ποιοτικό προϊόν, τα καινοτόμα νέα προϊόντα που ικανοποιούν τις νέες γευστικές προτιμήσεις των πελατών, η άριστη σχέση με τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τους πελάτες και τα πιστωτικά ιδρύματα και η εφαρμογή σύγχρονων αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και ανταγωνισμού». 

Διαβάστε επίσης:

Νέα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ» από τη ΔΕΗ

ΑΒΑΞ: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε αναλυτές – Οι πυλώνες ανάπτυξης του ομίλου

Ένας στους δύο Έλληνες ενδιαφέρεται για αγορά ακινήτου – Δύο στους τρεις θεωρούν από παράλογες έως… «φούσκα» τις τιμές

Keywords
Τυχαία Θέματα