Την επόμενη Τρίτη «βγαίνει» το νέο ΕΣΡ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την επόμενη Τρίτη, «κληρώνει» για τα νέα μέλη του ΕΣΡ. Η κρίσιμη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη, με αντικείμενο τα νέα πρόσωπα στο ΕΣΡ,

παίρνει μικρή παράταση και μετατίθεται για το πρωί της ερχόμενης Τρίτης με μοναδικό θέμα συζήτησης τον ορισμό των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και με την... ελπίδα ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη, από το Σύνταγμα, συμφωνία των 4/5 προκειμένου να προκύψει η νέα διοίκηση του ΕΣΡ και αμέσως μετά να «τρέξει» η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Οι ελπίδες για την απαιτούμενη συναίνεση πάντως είναι βάσιμες αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες η ΝΔ στην κρίσιμη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας θα πάει με θετική διάθεση για συμφωνία καθώς ο νέος πρόεδρος της ΝΔ συμφωνεί ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο σοβαρό ζήτημα του ΕΣΡ που εκκρεμεί εδώ και καιρό. Για το θέμα του ΕΣΡ ήδη είχαν επικοινωνία ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΝΔ θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις καθώς δυο πρόσωπα από την λίστα Βούτση έχουν αρνηθεί, για δικούς τους λόγους, να συμμετάσχουν στο ΕΣΡ. Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει αρνηθεί την υποψηφιότητα και ο καθηγητής και σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο οποίος επιθυμούσε μόνο τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Υποψήφια πρόσωπα για το ΕΣΡ αναμένεται να καταθέσουν στην Διάσκεψη των Προέδρων και τα υπόλοιπα κόμματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Ποτάμι σκέφτεται να «κατεβάσει» την υποψηφιότητα της δημοσιογράφου και τηλεκριτικού Πόπης Διαμαντάκου ενώ αναμένεται να καταθέσει τις δικές του προτάσεις και το ΠΑΣΟΚ με «άρωμα γυναίκας».

Διάσκεψη των ΠροέδρωνΒουλήΕΣΡάδειεςΝίκος ΒούτσηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα