Την... νομοθέτηση à la Σύριζα καταγγέλλει το Ποτάμι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά» σημειώνει το Ποτάμι με δηκτικό τρόπο, προτείνοντας «καμιά αλλαγή σε ψηφισμένο νόμο αν δεν έχει παρέλθει τρίμηνο από την έναρξη εφαρμογής του», σημειώνοντας ότι η νομοθέτηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι δεν έχει ακόμα στεγνώσει το μελάνι στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης όπου τυπώθηκε ο νόμος για τη δημιουργία μητρώου επιτελικών στελεχών της διοίκησης κι άρχισαν ήδη οι αλλαγές. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προχειρότητας και της ανικανότητας

που επιδεικνύει συστηματικά η κυβέρνηση όπως έχει κατ’ επανάληψη το Ποτάμι. Με τροπολογία που κατατέθηκε λίγες ώρες πριν την ψήφιση του σχεδίου νόμου για το σύστημα εγγύησης καταθέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αλλάξουν 7 άρθρα του νόμου 4369 που δημοσιεύτηκε μόλις πριν από πέντε ημέρες», επισημαίνει στην ανακοίνωση του.

Και τονίζει πως «μια από τις αλλαγές που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στον τίτλο του βασικού άρθρου το οποίο όριζε ότι οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς θα επιλέγονται από μητρώο. Ο κ. Βερναρδάκης άλλαξε αυτό το άρθρο την τελευταία στιγμή (ώστε οι κομματικοί γενικοί γραμματείς να συνεχίσουν να είναι κομματικοί), ξέχασε όμως, να αλλάξει τον τίτλο! Εκχυδαΐζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού και βιάζοντας κάθε αρχή καλής νομοθέτησης, έρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τροπολογία, να αλλάξει και τον τίτλο ώστε να συμφωνεί με το περιεχόμενο του άρθρου. Όσο για τον υπουργό, τον κ. Βερναρδάκη, αυτός δεν είχε καν το θάρρος να αναγνωρίσει τα λάθη και την προχειρότητά του: Την τροπολογία δεν την υπογράφει ο ίδιος, αλλά 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

ποτάμινομοθέτησηΣΥΡΙΖΑHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα