Το ΚΚΕ κράτησε ψηλά τη ζωή μου και την αξιοπρέπειά μου

Τι θέλει το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή αφού διαφωνεί με αυτήν, αναρωτιούνται κάποιοι, δίνοντας ειρωνικό έως και σαρκαστικό τόνο στη φωνή τους. Πόσο λάθος κάνουν! Πιστεύουν σ’ εκείνη την παλιά ευρέως και πονηρά διαδεδομένη άποψη ότι οι κομμουνιστές οφείλουν να μείνουν στο καβούκι τους και να μην βγαίνουν από εκεί…

Κι όμως το ΚΚΕ έχει και πρέπει να έχει θέση στην Ευρωβουλή. Επειδή δεν έχει δεσμεύσεις από μεγάλα συμφέροντα. Επειδή δεν φοβάται να λέει

την αλήθεια. Οφείλει να δίνει το αγωνιστικό «παρών» κυρίως απέναντι στην Ευρώπη των μονοπωλίων, αυτού  του παραδείσου των λόμπι και της στεγνής χρηματικής διαφθοράς. Το χρειάζεται η Ευρώπη και οι χώρες της αν θέλουν να ξαναβρούν κάτι από την χαμένη αξιοπρέπειά τους.

Αν θέλουμε να ξαναζωντανέψει το πνεύμα του Διαφωτισμού (και όχι του Μάαστριχ), που ξεκίνησε από εκεί. Γιατί οι λαοί της Ευρώπης διανύουν στον αιώνα μας την πιο βαθειά νύχτα. Όμως δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία λέξη. Το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολίτικης τείνει να γίνεται πιο ισχυρό, ιδιαίτερα εδώ στο Νότο. Προσωπικά ακούω το «δεν πάει άλλο», πολύ συχνά από τους πολίτες. Γι’ αυτό και στις εθνικές εκλογές στράφηκαν προς το ΚΚΕ. Έτοιμοι για αγώνα. Προσωπικά είδα τον αγώνα αυτόν να μετατρέπεται σε αλληλεγγύη όταν γύπες και κοράκια έπεσαν πάνω στο πατρογονικό σπίτι μου και με τρόπο καθ’ όλα και αποδεδειγμένα παράνομο υφάρπαξαν.

Το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα μου στις κρίσιμες αυτές ώρες. Τα παιδιά του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν απέναντι στα ΜΑΤ και στην απίστευτη κρατική βία. Οι γυναίκες της ΟΓΕ Ζωγράφου άπλωσαν ένα προστατευτικό δίχτυ πάνω μας, αφού έτσι όπως μας έσυραν δεν προλάβαμε να πάρουμε από το σπίτι ούτε καν τα ρούχα μας ούτε καν τα φάρμακά μας! ΝΑΙ το ΚΚΕ το έκανε αυτό! Δεν επέτρεψε να με διαλύσει η βαρβαρότητα. Κράτησε ψηλά τη ζωή μου και την αξιοπρέπειά μου.

Αναρωτιέμαι σε ποια ευνομούμενη πολιτεία, σε ποια δυτική δημοκρατία που διαπνέεται από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, επιτρέπεται να φωλιάσει τόσος φασισμός μέσα στην κοινωνία της… Ρητορικό το ερώτημα, ωστόσο θέλουμε να υφίσταται. Κάτι σαν κρυφή ελπίδα… Όμως η αλήθεια είναι εδώ μπροστά μας. Υπάρχουν άραγε σήμερα ευνομούμενες χώρες στην Ευρώπη όταν μπροστά στο κύμα διαμαρτυρίας των λαών, διαπιστώνουν άμεση καταστολή και δραστικό περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, των διαδηλώσεων και των απεργιών…

Οι λαοί πληρώνουν ακριβά την καπιταλιστική ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, κάτι που πηγάζει από την ίδια την ΕΕ, την πολιτική της οποίας συνδιαμορφώνουν όλα τα αστικά κόμματα φιλελεύθερα, σοσιαλδημοκρατικά και ακροδεξιά στο ευρωκοινοβούλιο.

Γι’ αυτό είναι αναγκαία μια φωνή, ξεκάθαρη, σαφής, θαρραλέα και δυνατή για να ακουστεί παντού! Τώρα που το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής γίνεται πιο ισχυρό, θα πρέπει εκεί στα κέντρα των – συχνά μοιραίων για τη χώρα μας – αποφάσεων να ανοίξει ο δρόμος της διαμαρτυρίας, της έντονης αποδοκιμασίας της ΕΕ και των υπηρετών της. Η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά τις πολιτικές αποφάσεις που αποδείχτηκαν οδυνηρά καταστροφικές, καθώς και τη δουλικότητα κάποιων δικών μας εκλεγμένων που έσπευσαν να υπακούσουν κατά γράμμα. Ας μην ξεχάσουμε λοιπόν.

Προσωπικά θα αγωνιστώ δίπλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και εδώ και αν εκλεγώ στην Ευρωβουλή, που μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με ορίσουν υποψήφια στις εκλογές του Ιουνίου. «Για να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση», όπως έλεγε συχνά ο Μίκης ομνύοντας στο «Άξιον Εστί».

*Η Ιωάννα Κολοβού είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Δικηγόρος, Δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΗΕΑ

Διαβάστε επίσης:

Ο Παπανώτας, η Μπεκατώρου και μια (κανονική) εργαζόμενη μητέρα

Η σελεμπριτομανία και τα προβλήματα της χώρας

Η καούρα της συμμετοχής των σελέμπριτι στις εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ,kke