Βαρουφάκης: Αυτοκτονική η κατάσταση στην Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απελπιστική έως αυτοκτονική» χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας ανέφερε ότι ο «Τσίπρας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσει την αποκάλυψη των WikiLeaks για το ΔΝΤ» στην οποία γίνεται αναφορά σε καθυστέρηση της αξιολόγησης ώστε η Ελλάδα

να κινδυνεύσει με χρεοκοπία.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στο Λονδίνο συνάντησε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο ιστορικό βιβλιοπωλείο Foyles, το οποίο επέλεξε για να υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου με τίτλο «Weak Suffer What They Must?». Σε ελεύθερη απόδοση, «οι ισχυροί κάνουν ό,τι θέλουν και οι αδύναμοι υποτάσσονται».

«Θα ειπωθούν, όπως τους αξίζει»

Όσοι αγόρασαν το βιβλίο για να διαβάσουν πιπεράτες περιγραφές από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, μάλλον απογοητεύτηκαν. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες του ως υπουργού Οικονομικών, τα οποία «θα ειπωθούν, όπως τους αξίζει, από μεγαλύτερη (χρονικά) απόσταση».

Στην πρόσκληση του Foyles αναφερόταν «όποιος μπει στη λίστα προτεραιότητας για υπογραφή του βιβλίου θα μπει επίσης στην κλήρωση για να κερδίσει το διάσημο δερμάτινο μπουφάν του Γιάνη Βαρουφάκη!». Ποιος το πήρε; Ένας ευτραφής Άγγλος, ηλικίας 70 ετών, ο οποίος είπε στον πρώην υπουργό ότι σκέφτεται να το χαρίσει στον γιο του.

ΒαρουφάκηςδερμάτινοFoylesΒΙΒΛΙΟHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα