Βασιλιάς Κάρολος: Αποκαλύφθηκε το εντυπωσιακό πορτρέτο του – Με κόκκινη στολή της Ουαλικής Φρουράς και με μια… πεταλούδα

Το φως της δημοσιότητας είδε το πρώτο επίσημο ζωγραφισμένο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου μετά τη στέψη του.

Το εντυπωσιακό πορτρέτο αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και πρόκειται για ένα μεγάλο ελαιογραφικό έργο σε καμβά, που απεικονίζει τον βασιλιά Κάρολο με την εντυπωσιακή κόκκινη στολή της Ουαλικής Φρουράς.

Britain's King Charles unveiled the first official

portrait of himself since his coronation last May. pic.twitter.com/ghjTCoI5mL

World Times (@WorldTimesWT) May 14, 2024

Το έργο, που έχει εντυπωσιακές διαστάσεις, δημιουργήθηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη πορτρέτων Jonathan Yeo, ο οποίος έχει ζωγραφίσει στο παρελθόν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Tony Blair, ο Sir David Attenborough και η Malala Yousafzai.

Η βασίλισσα Καμίλα, μόλις είδε τον πίνακα, παρατήρησε επιδοκιμαστικά στον Yeo: «Ναι, τον πέτυχες». Σε αυτό το νέο πορτρέτο, ο βασιλιάς Κάρολος απεικονίζεται όρθιος με ένα σπαθί στο χέρι, με μια πεταλούδα να κάθεται απαλά στον ώμο του. Αυτή η συμβολική προσθήκη ευθυγραμμίζεται με τη μακροχρόνια περιβαλλοντική υπεράσπιση του Βασιλιά, συμβολίζοντας τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση, όπως αρμόζει σε έναν νεοαφιχθέντα μονάρχη.

Τα αποκαλυπτήρια τέτοιων πορτρέτων είναι συχνά νευραλγικά, ιδίως όταν το θέμα είναι ένας εν ενεργεία βασιλιάς. Ο Yeo το αναγνώρισε αυτό με χιούμορ, αστειευόμενος με τις ιστορικές συνέπειες του να δυσαρεστήσεις έναν μονάρχη με ένα πορτρέτο. Ωστόσο, έλαβε καθησυχαστική έγκριση από τη βασίλισσα Καμίλα, γεγονός που υποδηλώνει μια επιτυχημένη απεικόνιση.

Any thoughts on this new portrait of King Charles III ?
It’s just been unveiled in front of the King and Queen at Buckingham Palace by the artist @jonathanyeo
It’s the first completed completed official portrait of the Monarch since the Coronation pic.twitter.com/uTUW6PfaRp

— Chris Ship (@chrisshipitv) May 14, 2024Ο πίνακας και η συμμετοχή του βασιλιά

Ο ίδιος ο πίνακας είναι ζωντανός, με το κόκκινο της στολής του βασιλιά να δένει άψογα με το κόκκινο φόντο, το οποίο τονίζει το πρόσωπο του βασιλιά. Ο Yeo είχε ως στόχο να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό, μοντέρνο έργο, ενώ παράλληλα τιμούσε τις παραδόσεις της βασιλικής προσωπογραφίας. Στόχος του ήταν να συλλάβει την ουσία του βασιλιά προσωπικά και συμβολικά, χρησιμοποιώντας στοιχεία όπως η στρατιωτική στολή και η πεταλούδα για να συνδυάσει παραδοσιακά και σύγχρονα θέματα.

I really like the portrait of King Charles by Jonathan Yeo – the go-to artist for slightly edgy but convincingly recognisable contemporary portraits; before photography, to have a great painter capture your real appearance you accepted the revelation of your flaws and your… pic.twitter.com/uvKRfb0646

— Richard Morris (@ahistoryinart) May 14, 2024

Σύμφωνα με το BBC, η συμμετοχή του βασιλιά Καρόλου στη δημιουργία του πορτρέτου ήταν σημαντική. Οι αρχικές συνεδρίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2021 στο Highgrove, όταν ο Κάρολος ήταν ακόμη πρίγκιπας της Ουαλίας, ενώ η τελική συνεδρία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 στο Clarence House. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των συνεδριών, ο βασιλιάς επέδειξε αυξανόμενη παρουσία και ανάστημα, χαρακτηριστικά που ο Yeo σημείωσε ότι είχαν αυξηθεί περαιτέρω μετά την άνοδό του στο θρόνο. Παρά τις απαιτήσεις του ρόλου του και την επικείμενη ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής της COP, ο Κάρολος παρέμεινε σε καλή διάθεση κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Ο Yeo περιέγραψε τη διαδικασία ζωγραφικής του βασιλιά ως μια περίπλοκη επιχείρηση, που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και εκτέλεση. Στις συνεδρίες ο βασιλιάς Κάρολος πόζαρε με την πλήρη στολή της Ουαλικής Φρουράς, στεκόταν εντυπωσιακά ακίνητος και συμμετείχε σε συζητήσεις με τον Yeo σχετικά με την τέχνη και τη διαδικασία της ζωγραφικής. Αυτή η εμπλοκή παρείχε στον Yeo μια βαθύτερη κατανόηση του θέματός του, επιτρέποντάς του να αποτυπώσει τόσο τη δημόσια προσωπικότητα όσο και τον ιδιωτικό εαυτό του βασιλιά.

Ο ρόλος της πεταλούδας

Η πεταλούδα στον ώμο του βασιλιά Καρόλου ήταν μια πρόταση του ίδιου του βασιλιά, συμβολίζοντας τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες και χρησιμεύοντας ως ένδειξη για τις μελλοντικές γενιές να κατανοήσουν την κληρονομιά του. Αυτή η μοντέρνα πινελιά έρχεται σε αντίθεση με τα ιστορικά στοιχεία της βασιλικής προσωπογραφίας, αναδεικνύοντας την ισορροπία μεταξύ της παράδοσης και της σύγχρονης συνάφειας.

How did I miss the butterfly on King Charles shoulder! A homage to his work with conservation! Oh this is so lovely! pic.twitter.com/0Ggq8IprKv

— Prince & Princess of Wales
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιάς Κάρολος, Αποκαλύφθηκε, Ουαλικής Φρουράς,vasilias karolos, apokalyfthike, oualikis frouras