Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου - «μαμούθ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου-μαμούθ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια το νομοθέτημα να εμπεριέχει τελικά τον περίφημο «κόφτη» και να μην κατατεθεί ως τροπολογία και αφού έχει ξεκινήσει η συζήτηση του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νομοσχέδιο-μαμούθ καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ συνολικά η «έκταση» του θα «απλωθεί» και θα αγγίξει τις 7.500 σελίδες! Και αυτό γιατί θα περιλαμβάνει

τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ενώ ο βασικός κορμός του νομοθετήματος με τους έμμεσους φόρους και τα «κόκκινα» δάνεια θα αριθμεί περίπου 300 σελίδες.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου-μαμούθ θα ξεκινήσει στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές πιθανότατα αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και η επεξεργασία του θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ.

Κατόπιν, το Σάββατο θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια από νωρίς το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και την επόμενη ημέρα, Κυριακή, η συζήτηση θα διαρκέσει περίπου ως τις 6 το απόγευμα οπότε και θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να ζητήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΒουλήπολυνομοσχεδίοδιαδικασίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα