Υπό δικαστική επιτροπεία ο θρύλος των Beach Boys, Μπράιαν Γουίλσον

Ο ιδρυτής των Beach Boys και μια από τις πλέον ιδιοφυείς, αλλά και ταλαιπωρημένες, προσωπικότητας της ποπ μουσικής, ο Μπράιαν Γουίλσον, τέθηκε υπό δικαστική επιτροπεία για να διαχειρίζεται τις προσωπικές και ιατρικές του αποφάσεις, εξαιτίας αυτού που ο γιατρός του αποκαλεί «μείζονα νευρογνωστική διαταραχή».

Κατά τη διάρκεια ακρόασης, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες ενέκρινε την αίτηση που κατέθεσαν η οικογένεια και ο στενός κύκλος του 81χρονου

Γουίλσον μετά τον θάνατο τον Ιανουάριο της συζύγου του, Μελίντα Γουίλσον, η οποία χειριζόταν τα περισσότερα καθήκοντα και τις υποθέσεις του. «Βρίσκω από σαφή και πειστικά στοιχεία ότι είναι απαραίτητη η επιτροπεία του προσώπου», δήλωσε ο δικαστής κατά τη σύντομη ακρόαση, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Γουίλσον συναινεί στη ρύθμιση και δεν έχει την ικανότητα να λαμβάνει αποφάσεις για τη φροντίδα της υγείας του.

Το δικαστήριο διόρισε δύο μακροχρόνιους συνεργάτες του Wilson, τη δημοσιογράφο Τζιν Σίβερς και τη μάνατζερ Λι Αν Χαρντ, ως επιτηρητές του. Δύο από τα επτά παιδιά του Γουίλσον, η Κάρνι και η Γουέντι Γουίλσον, ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους να προστεθούν όλα τα παιδιά σε μια ομαδική αλυσίδα μηνυμάτων για τον πατέρα τους και να ζητείται η γνώμη όλων για τις ιατρικές αποφάσεις. Ο δικαστής έκανε δεκτούς τους όρους.

Ιατρική γνωμάτευση που κατατέθηκε με την αίτηση τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι ο Γουίλσον έχει μια «μείζονα νευρογνωστική διαταραχή», παίρνει φάρμακα για την άνοια και «δεν είναι σε θέση να φροντίσει σωστά για τις προσωπικές του ανάγκες για σωματική υγεία, τροφή, ένδυση ή στέγη». Ο Γουίλσον μπορεί να κινείται με τη βοήθεια ενός φροντιστή και έχει καλή αίσθηση του ποιος είναι, πού βρίσκεται και πότε είναι, αλλά δεν μπορούσε να κατονομάσει τα παιδιά του πέρα από τα δύο που ζουν μαζί του.

Απολαμβάνοντας φήμη, πλούτη και σεβασμό ως συνιδρυτής, παραγωγός, ενορχηστρωτής και κύριος συνθέτης των Beach Boys και καινοτόμος της φωνητικής αρμονίας, ο Γουίλσον πάλεψε με προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών που εκτροχίασαν την καριέρα του στη δεκαετία του 1960. Μάλιστα, στα μέσα του 1968, εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, πιθανότατα με δική του θέληση. Τα προβλήματά του δεν αποκαλύφθηκαν στο κοινό, ωστόσο, ο δημοσιογράφος Νικ Κον, γράφοντας το 1968, είπε ότι ο Γουίλσον φημολογείται ότι ήταν «όλο και πιο μελαγχολικός, απομμονωμένος […] και περιστασιακά, μπορεί να τον δει κανείς στο πίσω μέρος κάποιας λιμουζίνας, να κάνει βόλτες γύρω από το Χόλιγουντ, θολωμένος και αξύριστος, πολύ σφιχταγκαλιασμένος με τον εαυτό του».

Διαβάστε επίσης

Μαρίνα Σάττι: Ούτε που ξέρω πώς τραγούδησα – Κάθε 3 ώρες έπαιρνα φάρμακα

Το «δώρο» της Lady Gaga στους θαυμαστές της

O βασιλιάς Κάρολος αυτοσαρκάζεται: «Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπό, Beach Boys Μπράιαν Γουίλσον,ypo, Beach Boys braian gouilson