Ζανζιβάρη: Ένας εξωτικός παράδεισος για ζευγάρια και οικογένειες (Videos/Photos)

Φθάνοντας στο αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης ακούς το καλωσόρισμα «hakuna matata”, σε περιμένει μια αγκαλιά και δεν βρίσκεσαι στο στούντιο για την ταινία του Ντίσνεϊ «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών».

Είναι ένα καλωσόρισμα που δέχονται όλοι οι ξένοι που επισκέπτονται την Ζανζιβάρη, ένας χαιρετισμός στα Σουαχίλι.

«Hakuna matata» σημαίνει «κανένα πρόβλημα» και έτσι απαντούν οι πρόθυμοι κάτοικοι της Ζανζιβάρης, σε ό, τι κι αν ζητήσεις στο αφρικανικό νησί. Η ζεστασιά που αποπνέουν οι ντόπιοι είναι το

χαρακτηριστικό αυτού του προορισμού, που θεωρείται ιδανικός για να χαλαρώσεις κοιτάζοντας τα τιρκουάζ νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Κανένας δεν βαριέται την θέα, είτε βρίσκεται δίπλα σε μια πισίνα, είτε σε ένα τζακούζι, είτε στο δωμάτιό σου.

Η Ζανζιβάρη προσφέρει ατέλειωτες προτάσεις για χαλάρωση και αναζωογόνηση στον επισκέπτη. Γι αυτό την προτιμούν νιόπαντρα ζευγάρια, για να κάνουν τον μήνα του μέλιτος, αλλά και οικογένειες.

Για να γνωρίσεις τη Ζανζιβάρη πρέπει να ξεκινήσεις από τον ωκεανό. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν μαθήματα για αρχάριους δύτες, αλλά και διευκολύνσεις για προχωρημένους, ώστε να απολαύσουν τον βυθό και να εξερευνήσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους.

Αισθάνεσαι σαν να κολυμπάς σε ένα προσωπικό ενυδρείο, με χιλιάδες πολύχρωμα ψάρια γύρω σου. Αν είσαι τυχερός θα δεις και δελφίνια που πλησιάζουν άφοβα τις βάρκες με τους τουρίστες.

Για όποιον δεν αρκείται στις καταδύσεις υπάρχουν προτάσεις για θαλάσσια σπορ, όπως το καγιάκ και το σέρφινγκ, ενώ προκλητικές είναι και οι παραλίες με την χρυσή άμμο.

Εξίσου συναρπαστική είναι η βόλτα στην παλιά πόλη της πρωτεύουσας της Ζανζιβάρης, με τις ατμοσφαιρικές αγορές των μπαχαρικών και τα ιστορικά κτήρια. Η περιοχή αυτή αποκαλείται «Stone Town», θα μπορούσαμε να την πούμε «Πετρούπολη» και είναι επίσης διάσημη γιατί εδώ γεννήθηκε ο σπουδαίος μουσικός Φρέντι Μέρκιουρι, των Queen.

Μια εκδρομή που κάνουν πάρα πολλοί επισκέπτες είναι με βάρκα, μέχρι το Νησί-Φυλακή, που σήμερα φιλοξενεί γιγάντιες χελώνες- εκ των οποίων η μία είναι τουλάχιστον 197 ετών.

Λόγω του τροπικού κλίματος οι επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας επισημαίνουν την ανάγκη αντικουνουπικής προστασίας. Η καλύτερη περίοδος για την Ζανζιβάρη είναι από τώρα μέχρι τον Φεβρουάριο, γιατί το διάστημα Φεβρουαρίου- Ιουνίου είναι η εποχή των βροχών.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Επιστρέφει στην κυβέρνηση ο Ντέιβιντ Κάμερον – Ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών

Βόρειο Σέλας: Ιταλία, Βαλκάνια και Σέρρες είδαν μαγικές εικόνες

Πόλεμος στη Γάζα: Πεθαίνουν ασθενείς και πρόωρα βρέφη στα νοσοκομεία – Κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα