EURO CUP | Γιαρού, το "θωρηκτό"!

Το μπάσκετ αλλάζει και η πλειονότητα των ψηλών είναι πλέον δυνατοί, αθλητικοί και θεαματικοί. Όσοι υπερτερούν σε τεχνική κατάρτιση και παραστάσεις βρίσκονται ήδη στο ΝΒΑ, ενώ κάποιοι άλλοι είναι στον προθάλαμο, κάνοντας το... αγροτικό τους στην Ευρώπη.

Η σερβική Ραντνίτσκι δεν έχει τόσο υψηλό μπάτζετ για να "χτυπήσει" κάποιον σούπερ σταρ, όμως το scouting δούλεψε εξαιρετικά κι έτσι αποκτήθηκε ο πολλά υποσχόμενος, Μουφτάου Γιαρού!

Στα 23 του χρόνια, ο σέντερ από

τη Μπενίν κλέβει την παράσταση με τις εμφανίσεις του, όντας ο καλύτερος ψηλός σε ολόκληρο το Eurocup. Με ύψος 2.08μ. και μεγάλο άνοιγμα χεριών, ο πρώην ρολίστας του κολεγίου Βιλανόβα έχει επωμιστεί ηγετικό ρόλο στη Σερβία και τα πηγαίνει περίφημα.

Σε τέσσερα παιχνίδια με το συγκρότημα του πολύπειρου Μίροσλαβ Νίκολιτς, ο Γιαρού έχει κατά μέσο όρο 17.8 πόντους με φοβερά ποσοστά (81.5% ελεύθερες βολές, 72.5% δίποντα) και 14 ριμπάουντ, προκαλώντας τον τρόμο σε όποιον πλησιάζει τη ρακέτα της Ραντνίσκι (31.5 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης)...

Ο Αφρικανός σέντερ έκανε θραύση και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (14 πόντοι, 16 ριμπάουντ), ενώ αναμένονται ακόμα υψηλότερες πτήσεις, έχοντας μπει ήδη στο "μικροσκόπιο" κάποιων εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, αν δεν προτιμήσει να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα