ATP Finals: Στον Μεντβέντεφ το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά (vids)

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ χρειάστηκε μία ώρα και 45 λεπτά για να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ επικρατώντας με 7-6(7), 6-4 μια νίκη η οποία του χαρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά των φετινών ATP Finals, στα οποία επιστρέφει μετά από 2 χρόνια. 

Meddy’s through in two

A 7-6 6-4 win over Zverev helps @DaniilMedwed into the #NittoATPFinals Final Four! pic.twitter.com/du16ztjF47

Tennis

TV (@TennisTV) November 15, 2023

Αυτή ήταν η 5η φετινή νίκη του Μεντβέντεφ, σε σύνολο 6 αναμετρήσεων, κόντρα στον Ζβέρεφ, αλλά και 66η του Ρώσου στη σεζόν με τις 49 να είναι σε σκληρή επιφάνεια. 

Ο Νο3 του κόσμου έκλεισε το ματς έχοντας 78% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (40/51), σταμάτησε στους 16 άσους (24 ο Ζβέρεφ), είχε 7 λιγότερα αβίαστα λάθη από τον Γερμανό (17-24), ενώ εκμεταλλεύτηκε και τις 2 ευκαιρίες για break που του παρουσιάστηκαν. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Μεντβέντεφ, ο οποίος κατέκτησε τα πρώτα 2 games της αναμέτρησης (2-0) βρίσκοντας break στο πρώτο service-game του Ζβέρεφ (1-0), ωστόσο ο Γερμανός κατάφερε στη συνέχεια να το πάρει πίσω και να μετατρέψει το 1-3 σε 4-3. 

And the crowd goes mild #NittoATPFinals pic.twitter.com/yMhilws3oh

Tennis TV (@TennisTV) November 15, 2023

Μέχρι το τέλος του set κανένα service δεν κινδύνεψε με τους δύο παίκτες να οδηγούνται στο tie-break. Εκεί ο Ζβέρεφ έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο καθώς προηγήθηκε με 4/1, ενώ είχε μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το 5/1 όμως το εύκολο (φαινομενικά) volley του σταμάτησε στο φιλέ. 

Ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 5/5, όμως αμέσως μετά έκανε τραγικό λάθος με την μπάλα να φεύγει εκτός βασικής γραμμής δίνοντας την ευκαιρία στον Ζβέρεφ να σερβίρει για τη νίκη (6/5). Όμως και πάλι ο Γερμανός με ένα αδύναμο forehand, μετά από μια εξαιρετική επιστροφή του Μεντβέντεφ, έστειλε τη μπάλα στο φιλέ (6/6). 

Ο Ρώσος έσβησε και δεύτερο set-point ισοφαρίζοντας σε 7/7 και στη συνέχεια με 2 σερί πόντους έκλεισε το set με 9/7 κάνοντας το 1-0. 

A piece of @DaniilMedwed MAGIC early doors #NittoATPFinals pic.twitter.com/Dab8o22rUK

Tennis TV (@TennisTV) November 15, 2023

Το 2ο set ήταν ακόμα πιο “κλειστό” με τους δύο τενίστες να σερβίρουν εξαιρετικά χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα break-point. Κι εκεί όπου όλα έδειχναν ότι θα πάμε και σε 2ο tie-beak με τον Μεντβέντεφ να προηγείται με 5-4, ο Ρώσος βρήκε το 2ο break του στο παιχνίδι και με 6-4 πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Την Παρασκευή ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει τον Αλκαράθ ο οποίο καίγεται για τη νίκη, ενώ ο Ζβέρεφ θα παίξει με τον αδιάφορο Ρώσο, ο οποίος έχει ήδη αποκλειστεί μετά από την ήττα της Τετάρτης απέναντι στον Αλκαράθ. 

 ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post ATP Finals: Στον Μεντβέντεφ το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα