Australian Open: Επιστροφή με νίκη για τον Αλκαράθ στη Μελβούρνη (vid)

Καθαρή νίκη για τον Κάρλος Αλκαράθ στην επιστροφή του στο Australian Open μετά από 2 χρόνια. Ο 20χρονος Ισπανός αντιμετώπισε προβλήματα μόνο για ένα set κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ, τον οποίο κέρδισε με 7-6(5), 6-1, 6-2, σε 2 ώρες και 22 λεπτά στη Rod Laver Arena.

Αυτό ήταν το πρώτο από τα πολλά βήματα που θα χρειαστεί να κάνει ο Νο2 του κόσμου,

προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Για να το καταφέρει αυτό, χωρίς να τον ενδιαφέρον λοιπά αποτελέσματα, θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη.

Ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε το ματς μετρώντας 53 winners και 9 άσους, ενώ υπέπεσε σε 26 αβίαστα και 3 διπλά λάθη. Αντίθετα, ο 37χρονος Γάλλος είχε απολογισμό 19 winners, τρεις άσους, και υπέπεσε σε 28 αβίαστα και 3 διπλά σφάλματα.

Δεν επέτρεψε στον Γκασκέ να βρει break καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (0/2), ωστόσο και ο Καρλίτο δυσκολεύτηκε αρκετά να του σπάσει το service, μιας και μετουσίωσε σε break 4/16 ευκαιρίες του στο παιχνίδι.

Αυτή είναι η 3η φορά που προκρίνεται στο δεύτερο γύρο του “Happy Slam”, με τη μεγαλύτερη πορεία του να είναι ως τον 3ο γύρο. Φέτος ο πήχης είναι σαφέστατα πιο ανεβασμένος, και επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Λορένζο Σονέγκο, που κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Ντάνιελ Έβανς με 4-6, 7-6(8), 6-2, 7-6(4).

"Vamos!"

You said it, @carlosalcaraz.

The Spaniard defeats a gallant Richard Gasquet 7-6(5) 6-1 6-2 to advance.#AusOpen • @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/IQPIbNlOSw

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 16, 2024

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Επιστροφή με νίκη για τον Αλκαράθ στη Μελβούρνη (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Australian Open, Επιστροφή, Αλκαράθ, Μελβούρνη,Australian Open, epistrofi, alkarath, melvourni