Australian Open: Με ανατροπή στα ημιτελικά η Ζενγκ (vid)

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Κίνγουεν Ζεγνκ επί της Άννα Καλίνσκαγια, με την οποία προκρίνεται στα ημιτελικά του Australian Open. Η No12 του ταμπλό επικράτησε με 6-7(4), 6-3, 6-1, μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena.

Comeback Queen

Zheng Qinwen storms back from a set down against

Kalinskaya to book her place in the semifinals, 6-7(4) 6-3 6-1 #AusOpen • #AO2024 • @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/MzuXFcGv4K

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2024

Μ’ αυτή τη νίκη η 21χρονη Κινέζα εξασφαλίζει την πρώτη συμμετοχή της σε Grand Slam ημιτελικό, αλλά και την παρουσία της στο Top-10 των WTA Rankings από την ερχόμενη Δευτέρα (29/1), με την άνοδο να διευρύνεται σε περίπτωση μεγαλύτερης πορείας.

Αναφορικά με το παιχνίδι, το πρώτο set κύλησε ισορροπημένα, με τη Ζενγκ να βρίσκει πρώτη break με το “καλημέρα”, και την Ρωσίδα να απαντάει άμεσα για την ισοφάριση. Στο 5ο game η Κινέζα βρήκε ξανά break, όμως ξανά η Καλίνσκαγια το έσβησε γρήγορα (3-3).

Καμία δε ξεχώρισε στη συνέχεια για να οδηγηθούν στο TB, όπου μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη” η No75 του κόσμου (και εντός του Top-40 σε λίγες μέρες) κατάφερε να επικρατήσει και να προηγηθεί στην αναμέτρηση (7-6(4).

Στο δεύτερο set καμία από τις δύο δε βρήκε break ως του δρόμου τα μισά, όμως προς το τέλος η Ζεγνκ με δικό της σερί, και break στο ενδιάμεσο, κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό και να βάλει τις βάσεις για την ανατροπή (6-3).

Την οποία και έκανε πραγματικότητα στο decider, όπου κυριάρχησε εξ’ ολοκλήρου από το 3ο game και μετά (2-1). Έκανε break δίχως να χάσει πόντο από το service της αντίπαλής της, με hold αύξησε τη διαφορά (4-1), και διευρύνοντας το σερί της έφτασε ως τη νίκη (6-1).

Στα ημιτελικά θα συναντήσει την Νταγιάνα Γιαστρέμσκα, που εξασφάλισε νωρίτερα τη θέση της εκεί, μετά τη νίκη με 6-3, 6-4 επί της Λίντα Νοβόσκα. Η 23χρονη Ουκρανή προέρχεται από τα προκριματικά του τουρνουά, και πέτυχε την 8η σερί νίκη της στη Μελβούρνη.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Με ανατροπή στα ημιτελικά η Ζενγκ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα