Australian Open: Ο ασταμάτητος Σίνερ στο δρόμο του Τζόκοβιτς (vids)

O Γιάνικ Σίνερ με νέα μεγάλη εμφάνιση ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-4, 7-6(5), 6-3 μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open για 1η φορά στην καριέρα του. 

15 sets played. 15 sets won.@janniksin is through to the #AusOpen Semi-Finals

with a 6-4 7-6 6-3 win over Rublev! @AustralianOpen

pic.twitter.com/4vorkyiltu

Tennis TV (@TennisTV) January 23, 2024

O Σίνερ έφτασε τις 5 συνεχόμενες νίκες φέτος στη Μελβούρνη και μάλιστα χωρίς να χάσει set κάτι που τον κάνει τον μόλις 3ο παίκτη από το 2000 που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τους Άντι Μάρεϊ και Τόμας Μπέρντιχ. Από την άλλη μεριά ο Ρούμπλεφ δεν κατάφερε για 10η φορά να κάνει το βήμα παραπάνω σε προημιτελικά φάση Grand Slam σημειώνοντας την 10η ήττα σε ισάριθμους αγώνες. 

Αναμφίβολα το highlight του αγώνα ήταν η ανατροπή του Σίνερ στο tie-break του 2ου set με τον Ιταλό να μετατρέπει το 1/5 σε 7/5 κατακτώντας το set και απογοητεύοντας τον Ρώσο, ο οποίος κάπου εκεί σταμάτησε να σκέφτεται το παιχνίδι και τον τρόπο που θα μπορέσει να διαχειριστεί την απώλεια του set

O Σίνερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 άσους (3 διπλά λάθη), κέρδισε το 76% των πόντων πίσω από το πρώτο sevice (57/75) και 52% στο δεύτερο (22/42), είχε 34 winners και 24 αβίαστα λάθη, έσβησε και τα 8 break-points του Ρούμπλεφ, την ίδια ώρα που ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 7 προσπάθειες για break. 

O Σίνερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 άσους (3 διπλά λάθη), κέρδισε το 76% των πόντων πίσω από το πρώτο sevice (57/75) και 52% στο δεύτερο (22/42), είχε 34 winners και 24 αβίαστα λάθη, έσβησε και τα 8 break-points του Ρούμπλεφ, την ίδια ώρα που ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 7 προσπάθειες για break. 

To 1o set κρίθηκε από ένα μεγάλο hold του Σίνερ στο 4o game, όπου χρειάστηκε να σβήσει διπλό break-point του Ρούμπλεφ (15/40), ενώ αμέσως μετά βρήκε break με επιβλητικό love game παίρνοντας προβάδισμα με 4-2 το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος του set κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο σκέλος του αγώνα ήταν και το πιο ανταγωνιστικό με τους δύο παίκτες να κάνουν από 3 μεγάλα hold με τον Σίνερ να σβήνει συνολικά 6 break-points και τον Ρούμπλεφ 5. Το set πήγε στο tie-break με τον Ρώσο να παίρνει προβάδισμα με 5/1, αλλά από εκεί και περά ο Σίνερ πήρε τους 6 επόμενους πόντους φτάνοντας στο 7/5 και στο 2-0! 



Στο 3ο set ο Σίνερ έσβησε ακόμα ένα διπλό break-point του Ρούμπλεφ κρατώντας και πάλι το service του (2-1) με τον καθοριστικό break να έρχεται λίγο αργότερα. Ο Ιταλός έκανε το 4-2 και αμέσως μετά το 5-2 για να σφραγίσει τη νίκη με 6-3 και την πρόκριση στην 4άδα της διοργάνωσης. 

Εκεί τον περιμένει ήδη ο Νόβακ Τζόκοβιτς που νωρίτερα κέρδισε στα 4 sets τον Τέιλορ Φριτς. Οι δύο παικτες θα συναντηθούν και πάλι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα με τον Σίνερ να έχει κερδίσει τις 2 από τις τελευταίες 3 συναντήσεις σε ATP Finals και Davis Cup



AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Ο ασταμάτητος Σίνερ στο δρόμο του Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Australian Open, Σίνερ, Τζόκοβιτς,Australian Open, siner, tzokovits