Miami Open: Πρώτος WTA 1000 τίτλος για την Κόλινς (vids)

Η Ντανιέλ Κόλινς χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία σεζόν της καριέρας της (έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από το τένις μετά το τέλος της χρονιάς) για να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της μετά από τη νίκη στον τελικό του Miami Open κόντρα στην περσινή φιναλίστ και Νο4 του κόσμου, Έλενα Ριμπάκινα με 7-5, 6-3 μετά από 2 ώρες. 

"I used to beg my dad to take me here and he said, 'You can go when you play in the tournament.'"

Danielle

Collins just WON the tournament!#MiamiOpen pic.twitter.com/s2bN4gvGIV

wta (@WTA) March 30, 2024

Η Νο53 του κόσμου έγινε η lowest ranking πρωταθλήτρια του τουρνουά, αλλά και η 3η που καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο στο Μαϊάμι αφού έχει συμπληρώσει 30 χρόνια ζωής, μετά τις Κρις Έβερτ (1986) και την περσινή πρωταθλήτρια, Πέτρα Κβίτοβα, ενώ παράλληλα έγινε η μόλις 2η unseeded παίκτρια που στέφεται πρωταθλήτρια στη διοργάνωση μετά την Κιμ Κλάιστερς (2005). 

HOW?!

Danielle Collins | #MiamiOpen pic.twitter.com/hIWktqevrB

wta (@WTA) March 30, 2024

Η Κόλινς τελείωσε τον τελικό με 4 άσους (3 διπλά λάθη), κέρδισε το 75% των πόντων πίσω από το πρώτο service (44/59) και το 42% στο δεύτερο (15/36), όμως το πιο σημαντικό που έκανε η Αμερικανίδα στο παιχνίδι και τη βοήθησε αρκετά για να τη χαρίσει τον τίτλο ήταν τα 9/10 σωσμένα break-points με τα 4 από αυτά να ειναι προς το τέλος του 2ου set. Παράλληλα η Κόλινς σημείωσε 24 winners, έναντι 27 της Ριμπάκινα, ενώ είχε 4 αβίαστα λάθη λιγότερα από την αντίπαλο της (37-41) και 7 συνολικά πόντους περισσότερους (82-75). 

Ο τελικός ξεκίνησε με την Ριμπάκινα να φτάνει στο πρώτο μεγάλο hold του αγώνα σβήνοντας το πρώτο break-point της Κόλινς, ισοφαρίζοντα σε 1-1. Στο 7ο game ήταν η σειρά της Κόλινς να κάνει ένα τεράστο hold σώζωντας 4 break-points της Ριμπάκινα κάνοντας το 4-3. 

That was something special

Elena Rybakina | #MiamiOpen pic.twitter.com/78WHC48PlD

wta (@WTA) March 30, 2024

Η Κόλινς έσβησε ένα ακόμα break-point της Καζάκας στο κρίσιμο 11ο game, διατηρώντας το service της (6-5), ενώ αμέσως μετά κατάφερε να κάνει η ίδια το break και να πάρει το set με 7-5, αλλά και το προβάσδισμα στα sets (1-0). 

To 2o σκέλος του τελικού άρχισε με την Κόλινς να είναι ακόμα περισσότερο επιθετική κατακτώντας τα δύο πρώτα games (2-0), όμως η Ριμπάκινα κατάφερε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο και να ισοφαρίσει σε 2-2. 

A champion's smile

Danielle Collins | #MiamiOpen pic.twitter.com/2zXAHlfaxZ

wta (@WTA) March 30, 2024

Η Ριμπάκινα πίεσε το service της Αμερικανίδας για μια ακόμη φορά, όμως και πάλι η Κόλινς απέφυγε το break σβήνοντας 2 break-points της Καζάκας διατηρώντας το προβάδισμα (4-3). Ο,τι όμως δεν μπόρεσε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Ριμπάκινα το έκανε η Κόλινς αμέσως μετά καθώς με νέο break έφτασε στο 5-3 για να κλείσει το ματς στη συνέχεια και μετά από 4 match-points σφραγίζοντας τον μεγάλυτερο τίτλο στην καριέρα της. 

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW

The post Miami Open: Πρώτος WTA 1000 τίτλος για την Κόλινς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα