To Queen’s Club θα φιλοξενήσει το πρώτο τουρνουά WTA από το 1973!

14:45 7/3/2024 - Πηγή: Tennis24

Το θρυλικό Queen’s club είναι έτοιμο να διοργανώσει το πρώτο γυναικείο τουρνουά μετά από 53 χρόνια εφόσον εκγριθούν τα σχεδια για τη συντήριση του χλοοτάπητα, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα για το τουρνουά των αντρών. 

Αν και δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση, η Βρετανική Ομοσπονδία (LTA) και το All England Club επιθυμουν να επαναφέρουν μια διοργάνωση στο Λονδίνο μετά

από πολύ καιρό, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2025 κάτι που θα χρειαστεί και η WTA.

Αν συμβεί αυτό το τουρνουά του Queen’s θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο του Ίστμπουρν που είναι και το μοναδικό WTA 500 που διοργανώτεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει Wimbledon. Το Ίσμπουρν θα παραμείνει στην παραδοσιακή του θέση στο καλεντάρι (μια εβδομάδα πριν το Wimbledon), αλλά είναι πιθανό να υποβαθμιστεί σε 250, κάτι που σημαίνει ότι θα μοιράσει λιγότερους βαθμούς, αλλά και χρηματικά έπαθλα. 

Αν συμβούν όλα τα παραπάνω δεν αποκλείεται να δούμε το συγκεκριμένο τουρνουά στο καλεντάρι της WTA το 2025, το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί τον Απρίλιο. 

Τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε τουρνουά στο Queen’s Club ήταν το 1973 με νικήτρια την Μάργκαρετ Κορτ στο μονό και τις Κρις Έβερτ και Αν Τζόουνς στο διπλό.

The post To Queen’s Club θα φιλοξενήσει το πρώτο τουρνουά WTA από το 1973! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα