United Cup: Ο συγκλονιστικός Ζβέρεφ χάρισε τον τίτλο στη Γερμανία (vids)

15:48 7/1/2024 - Πηγή: Tennis24

Η Γερμανία είναι η νέα πρωταθλήτρια στο United Cup μετά τη νίκη της στον τελικό επί της Πολωνίας με 2-1 με τον Αλεξάντρερ Ζβέρεφ να ειναι καταλύτης για μία ακόμη φορά κερδιζοντας σε διπλό και μονό όπου κόντρα στον Χούμπερτ Χούρκατς έσβησε 2 match-points! 

Pure Joy @laurasiegemund @AlexZverev guide Germany to their first major

team title since 1993. pic.twitter.com/999NiEJVG9

Tennis TV (@TennisTV) January 7, 2024

Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Λάουρα Σίγκεμουντ κατάφεραν να κερδίσουν στο καθοριστικό παιχνίδι του tie, στο διπλό μικτό με 6-4, 5-7, 10-4 κάνοντας την ολική ανατροπή για τη Γερμανία, η οποία βρέθηκε πίσω με 1-0 μετά από την εύκολη νίκη της Ίγκα Σφιόντεκ απέναντι στην Αντζελίκ Κέμπερ. 

Η Πολωνή δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στην πρώην Νο1 του κόσμου κερδίζοντας με 6-3, 6-0, μέσα σε μόλις 72 λεπτά χαρίζοντας τον πρώτο πόντο στην Πολωνία. Η Γερμανίδα αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα στο service (κέρδισε 20 πόντους συνολικά), αλλά και στις ευκαιρίες για break με τη Σφιόντεκ να σβήνει και τις 5 που αντιμετώπισε. 

Από εκεί και πέρα είχαμε δύο απίθανες ματσάρες. Η πρώτη ήταν αυτή του Χούμπερτ Χουρκάτς κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Γερμανό να σβήνει δύο match-points στο tie-break του 2ου set και τελικά να φτάνει στη νίκη και την ισοφάριση (1-1) με 6-7(3), 7-6(6), 6-4 μετά από 3 ώρες! 

Ο τίτλος κρίθηκε στο super tie-break, εκεί όπου Ζβέρεφ και Σίγκεμουντ βρήκαν break νωρίς (2-1), το οποίο και κράτησαν μέχρι το τέλος του 1ου set κάνοντας το 1-0. Στο 2ο σκέλος του αγώνα Σφιόντεκ και Χουρκάτς προηγήθηκαν δύο φορές με break (2-0, 5-3), αλλά και στις δύο το γερμανικό δίδυμο είχε απάντηση (3-2, 5-4). 

Ωστόσο, το 3ο break από πολωνικής πλευράς ήταν και το καθοριστικό για το set, με το θρίλερ να μεταφέρεται στο super tie-break, το οποίο ξεκίνησε με mini-break για τη Γερμανία (1-0), που με τον Ζβέρεφ στο service έκανε το 3-0 αμέσως μετά, ενώ με νέο mini-break στη συνέχεια (4-1), έφτασαν στο 6-1. 

Η Πολωνία μείωσε σε 6-3 με δύο σερί πόντους, όμως Ζβέρεφ και Σίγκεμουντ κράτησαν το service τους και χωρίς να δεχθούν mini-break έφτασαν στη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας τους. 

UNITED CUP DRAWS & RESULTS | SCHEDULE

The post United Cup: Ο συγκλονιστικός Ζβέρεφ χάρισε τον τίτλο στη Γερμανία (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα