Ακαπούλκο: Πρώτη ήττα από ντε Μινόρ και αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vids)

04:27 1/3/2024 - Πηγή: Tennis24

H πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο σταμάτησε πάνω στον κάτοχο του τίτλου Άλεξ ντε Μινόρ, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στα set κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στη νίκη με 1-6, 6-3, 6-3 μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά για 2η σερί χρονιά. 

11TH TIME LUCKY

Defending champion @alexdeminaur

snaps a 10-match losing streak to Stefanos Tsitsipas with a 1-6 6-3 6-3 triumph in Acapulco #AMT2024 pic.twitter.com/BvcPKek65K

Tennis TV (@TennisTV) March 1, 2024

Παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην καριέρα του Αυστραλού απέναντι στον Τσιτσιπά, ο οποίος είχε κερδίσει και τις 10 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, ενώ θα αγωνιστεί στον 21ο ημιτελικό στο Tour. 

Για τον ντε Μινόρ αυτή ήταν η 13η νίκη τη φετινή σεζόν (13-4), ενώ έγινε ο πρώτος υπερασπιστής που φτάνει στον ημιτελικό μετά τον Ισπανό Νταβίντ Φερέρ (2013) και πλέον απέχει δύο νίκες από το back to back στους τίτλους στη διοργάνωση. 

Από τη μεριά του ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί για πρώτη φορά εκτός ημιτελικών στο τουρνουά μετά από τις δύο παρουσίες του το 2021 (έφτασε στον τελικό) και το 2022 (ημιτελικό). Παράλληλα ο Έλληνας τενίστας υπέστη την 10η ήττα του στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις κόντρα σε παίκτη πρώτης 10άδας (1-10) από το 2023 και μετά, ενώ η τελευταία του νίκη κόντρα σε Top-10 παίκτη σε outdoor τουρνουά ήταν στον ημιτελικό του Σινσινάτι το 2022! 

Παρά την ήττα του ο Τστιτσιπάς συνεχίζει να ελπίζει για επιστροφή στην πρώτη 10άδα από την ερχόμενη Δευτέρα αν φυσικά ο ντε Μινόρ δεν πάρει και φέτος τον τίτλο στο Ακαπουλκο. 

Το service των δύο παικτών δεν τους πρόσφερε σημαντική βοήθεια στον προημιτελικό, με τον ντε Μινόρ να ολοκληρώνει το παιχνίδι κερδίζοντας το 63% των πόντων πίσω από το πρώτο service (26/41) και το 39% στο δεύτερο (13/33), την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς είχε μόλις 58% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (26/45) και 45% στο δεύτερο (18/40), 5 άσσους, αλλά και ο 8 διπλά λάθη! 

Μεγάλη διαφορά είχαμε και στα αβίαστα λάθη, με τον Τσιτσιπά να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 49(!) με τα 22 να προέρχονται από το backhand, με τον ντε Μινόρ να κλείνει το ματς με 37 με τα 21 να προέρχονται από το forehand. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 40 από τα 49 λάθη του Τσιτσιπά σημειώθηκαν στα τελευταία 2 sets.

Ο ντε Μινόρ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση φτάνοντας σε break με το “καλημέρα” με τον Τσιτσιπά να γεμίζει λάθη το πρώτο service-games στο παιχνίδι. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν ονειρική για τον Έλληνα τενίστα και “εφιαλτική” για τον κάτοχο του τίτλου. 

Με τον ντε Μινόρ να περνάει μόλις το 47% πρώτα service κερδίζοντας συνολικά μόλις 4 πόντους(!), ο Τσιτσιπάς έκανε πραγματικό…πάρτι και κατακτώντας τα επόμενα 6 games πήρε εύκολα και επιβλητικό το set κάνοντας το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά. 

Κάπως παρόμοια ξεκίνησε και το 2ο set με τον ντε Μινόρ να φτάνει στο πρώτο του hold στην αναμέτρηση (1-0), ενώ αμέσως μετά με νέο break προηγήθηκε με 2-0. Ο Αυστραλός συνέχιζε να υποφέρει πίσω από το δεύτερο service (38%), αλλά και από την άλλη το ίδιο και μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Τσιτσιπάς (15%).

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας τενίστας κράτησε μόλις μια φορά το service του, ενώ τελείωσε το set με 20 αβίαστα λάθη (4 διπλά, 8 forehand, 8 backhand), την ίδια ώρα που ο ντε Μινόρ είχε 12. 

Το set συνεχίστηκε με τους δύο παίκτες να κάνουν πολλά λάθη, ειδικά στα service-games τους με αποτελέσμα να ακολουθήσουν 4 breaks (δύο από κάθε πλευρά) με τον ντε Μινόρ ωστόσο να διατηρεί το προβάδισμα με 4-2. 

LASER @steftsitsipas #AMT2024 pic.twitter.com/b2V2lGwL4Y

Tennis TV (@TennisTV) March 1, 2024

Στη συνέχεια ο Αυστραλός έφτασε στο δεύτερο hold του game, αλλά και συνολικά στο παιχνίδι, αυξάνοντας τη διαφορά σε 5-2, ενώ μάλιστα απείλησε αμέσως μετά και με set-point τον Τσιτσιπά, ο οποίος βρήκε λύσεις από το service του μειώνοντας σε 5-3 στο πρώτο του hold στο set

Ο ντε Μινόρ, όμως δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη κλείνοντας το set στο service του με 6-3 ισοφαριζοντας σε 1-1 οδηγώντας τον προημιτελικό στο decider set

Στο 3ο set οι δύο παίκτες έδειξαν μεγαλύτερη συνέπεια στο service τους, αν και ο ντε Μινόρ δυσκολεύτηκε πολύ να κλείσει τα πρώτα 2 service-games, σβήνοντας μάλιστα και break-point στο  4ο game ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Τσιτσιπάς σε εκείνο το σημείο το έκανε ο ντε Μινόρ αμέσως μετά, με τον Αυστραλό να βρίσκει το 5ο του break στο παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα με 3-2, το οποίο και “εξαργύρωσε” με το πρώτο του εύκολο hold στο set κάνοντας το 4-2. 

Ο Αυστραλός προσπάθησε ουσιαστικά να “τελειώσει” το ματς στο αμέσως επόμενο game, όμως ο Τσιτσιπάς κατάφερε να “επιβιώσει” και “σβήνοντας” 3 break-points, που ήταν κάτι σαν match-points, κατάφερε να μειώσει σε 4-3, μένοντας μέσα στο παιχνίδι. 

Στη συνέχεια ο ντε Μινό με ένα ακόμα εύκολο hold, κυρίως από τα πολλά λάθη του Τσιτσιπά, έκανε το 5-3 για να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά με ένα ακόμα break εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον ημιτελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό Τζακ Ντρέιπερ που κέρδισε τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 6-2, 6-2. 

MEXICAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-8h)

The post Ακαπούλκο: Πρώτη ήττα από ντε Μινόρ και αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα