Αλκαράθ: “Είμαι έτοιμος” (vid)

10:46 9/3/2023 - Πηγή: Tennis24

Πανέτοιμος για να διεκδικήσει τον τρίτο ATP Masters 1000 τίτλο της καριέρας του που θα τον επαναφέρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, δήλωσε ο Κάρλος Αλκαράθ στην επίσημη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στο Indian Wells Tennis Garden.

Το Νο1 του ταμπλό στο BNP Paribas Open, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κατά τη διάρκεια της πορείας του μέχρι τον

τελικό του Rio Open και στη συνέχεια απέσυρε τη συμμετοχή του από το Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο.

Το πρόβλημα στον προσαγωγό φαίνεται να έχει θεραπευτεί, όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο 19χρονος Ισπανός.

“Νιώθω πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που προπονήθηκα με παίκτες και έπαιξα κάποιους πόντους. Νιώθω μια χαρά. Ξεκουράστηκα μερικές ημέρες και μου έκανε καλό. Αυτή τη στιγμή είμαι έτοιμος” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλκαράθ που απουσίασε από το πρώτο Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη, επέστρεψε μετά από 4μηνη απουσία και πανηγύρισε τον 7ο τίτλο της καριέρας του στο Argentina Open ενώ την επόμενη εβδομάδα ηττήθηκε στον τελικό του Rio Open από τον Κάμερον Νόρι.

Στα πρώτα εννιά παιχνίδια του στη σεζόν, έχει ρεκόρ 8-1.

Εφόσον καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο στο Indian Wells Masters, ο Αλκαράθ θα ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ένα κίνητρο που βλέπει με θετικό μάτι.

“Είναι ένας καλός στόχος για μένα. Φυσικά, ένα Masters 1000 τουρνουά είναι δύσκολο και θέλω πολύ να έχω καλά αποτελέσματα εδώ. Λατρεύω αυτό το τουρνουά. Για μένα, να κερδίσω το τουρνουά και να γίνω Νο1, είναι ένας πολύ καλός στόχος και πραγματικά θα το προσπαθήσω” τόνισε.

Μπορεί στην αρχή της καριέρας του να είχε τα καλύτερά του αποτελέσματα στο χώμα, ωστόσο ο Ισπανός έχει αποδείξει ότι είναι εξίσου δυνατός και στα σκληρά, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του US Open 2022 αλλά και του Miami Masters νωρίτερα την περασμένη χρονιά.

“Πιστεύω ότι είμαι πολύ καλός παίκτης στα hard courts. Δεν πιστεύω ότι είμαι το φαβορί για να κερδίσω το τουρνουά καθώς έχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία φορά που αγωνίστηκα σε hard court. Φυσικά υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες στο ταμπλό που έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν. Έχω κι εγώ κάποιες πιθανότητες και θα προσπαθήσω να τις επιβεβαιώσω” είπε ο Αλκαράθ που περιμένει το νικητή του αγώνα Κοκκινάκης-Χολτ στο 2ο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης.

Η προπόνηση Αλκαράθ-Τιαφό στην έρημο της Καλιφόρνια

ATP BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

The post Αλκαράθ: “Είμαι έτοιμος” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα