Λος Κάμπος: O Ρουντ σταμάτησε τον Τσιτσιπά και πήγε τελικό (vids)

Ο Κάσπερ Ρουντ χρειάστηκε να σβήσει 5 set-points στο 2ο set για να πάρει τελικά τη νίκη στο tie-break απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-4, 7-6(4), μετά από μια ώρα και 51 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Λος Κάμπος, ο οποίος ειναι και ο 19ος στην καριέρα του, αλλά και ο 14ος σε 250άρι τουρνουά. 

Resilient Ruud @CasperRuud98 saves FIVE set points to defeat defending

champion Tsitsipas 6-4 7-6(4) & reach the Los Cabos final!#LosCabosTennisOpen pic.twitter.com/OER7gvIazE

Tennis TV (@TennisTV) February 24, 2024

Ο Νορβηγός μέχρι τα μισά του 2ου set είχε 20/20 κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, όμως από εκεί και πέρα το ποσοστό των περασμένων πρώτων άρχισε να υποχωρεί γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Τσιτσιπάς που από τα μισά του 2ου set άρχισε να κυριαρχεί στο court παίζοντας καλύτερο τένις, χωρίς όμως να καταφερει να βρει το πολυπόθητο break. 

Ν

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 6η σερί ήττα του Τσιτσιπά κόντρα σε παίκτη Top-20 και η 3η φέτος μετά από αυτές κόντρα σε Αλεξάντερ Ζβέρεφ (United Cup) και Τέιλορ Φριτς (Australian Open) με την τελευταία του νίκη να ειναι στον προημιτελικό του Paris Masters απέναντι στον Κάρεν Χατσάνοφ. 

Ο Ρουντ ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 5 άσους (κανένα διπλό λάθος), κέρδισε το 88% των πόντων πίσω από το πρώτο service (35/40) και το 57% στο δεύτερο (17/30), έσβησε και τα 5 break-points (που ήταν set-points), του Τσιτσιπά, ενώ από τη μεριά του εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο παιχνίδι. 

Στο 1ο set ο Ρουντ ήταν ανίκητος όποτε έβρισκε πρώτο service με τον Νορβηγό να κερδίσει και τους 14 πόντους που διεκδίκησε (14/14) παραχωρώντας μόλις 4, όλοι στο δεύτερο service (6/10). 

Ο Νορβηγός “γέμισε” το πρώτο service-game του Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει σε hold (1-0), όμως δεν έγινε το ίδιο και στο 7ο game με τον Ρουντ να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο δύο αβίαστα κι ένα διπλό λάθος του Τσιτσιπά, αλλά κι ένα δικό του εξαιρετικό passing-shot φτάνοντας στο break (4-3) το οποίο “εξαργύρωσε αμέσως μετά κάνοντας το 5-3. 

Ο Τσιτσιπάς μείωσε με εύκολο hold σε 5-4, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο σχεδόν αλάνθαστος Ρουντ έκλεισε το set με 6-4 παίροντας προβάδισμα με 1-0 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Los Cabos Open. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς αρχικά βελτίωσε ακόμα περισσότερο το service του παραχωρώντας μόλις 3 πόντους πίσω από το πρώτο (19/22), ενώ παράλληλα άρχισε να βελτιώνει και τις επιστροφές του από το 17% στο 1ο set στο 30% στο 2ο. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πιέσει περισσότερο το service του Ρουντ, ο οποίος μπορεί να μην έκανε συχνά το λάθος, όμως από τα μέσα του 2ου set δυσκολευόταν αρκετά να βρει πρώτο service. 

Ο Τσιτσιπάς, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειλήσει με break-point, θα φτάσει σε τριπλό set-point στο service του Ρουντ (0/40), o οποίος όμως θα αντιδράσει εξαιρετικά και με 5 σερί πόντους θα φτάσει στο πρώτο τεράστιο hold στο ματς ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Στη συνέχεια ο Νορβηγός πίεσε το με τη σειρά του το service του Τσιτσιπά, που αν και προηγήθηκε με διπλό game-point (40/15), δυσκολεύτηκε αρκετά για να το κλείσει (6-5), ενώ αμέσως μετά ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε διπλό set-point (15/40), αλλά και πάλι ο Ρουντ είχε λύσεις για να “αποδράσει” κάνοντας το 6-6 και πηγαίνοντας το set στο tie-break. 

Εκεί ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με λάθη με αποκορύφωμα το τραγικό λάθος με το smash που επιχείρησε και σταμάτησε στο φιλέ με τον Ρουντ να παίρνει προβάδισμα με 4/0 και λίγο αργότερα με 5/1. Ο Τσιτσιπάς πήρε πίσω το ένα από τα δύο mini-break μειώνοντας σε 5/2 και στη συνέχεια σε 5/4, με τον Ρουντ να παίρνει τους τελευταίους δύο πόντους στο service του και μαζί την πρόκριση στον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Τζόρνταν Τόμπσον. 

LOS CABOS SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-9h)

The post Λος Κάμπος: O Ρουντ σταμάτησε τον Τσιτσιπά και πήγε τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα