Μια ξεχωριστή ημέρα στο Παρίσι!

Με τον κυρίαρχο του RG, Ράφαελ Ναδάλ να ξεκινάει την προσπάθεια για το La Undecima, η σημερινή ημέρα στο Παρίσι είναι ξεχωριστή για την Ελλάδα αφού οι δύο κορυφαίοι πρεσβευτές μας, Μαρία και Στέφανος, θα δώσουν ταυτόχρονη μάχη για την πρόκριση στο 2ο γύρο

Γεμάτη μεγάλα ονόματα η 2η ημέρα των αγώνων στο Γαλλικό Όπεν καθώς οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα και Τιμ από τους άνδρες και οι Κβίτοβα, Βοζνιάκι,

Σαράποβα, Πλίσκοβα από τις γυναίκες, θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στο φημισμένο Major του Παρισιού!

Για τους Έλληνες, η σημερινή ημέρα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστούν στο ξεκίνημα της ημέρας (12:00GR) έχοντας τις πιθανότητες με το μέρος τους για πρόκριση στη φάση των “64” ενώ πρεμιέρα έχει και ο επίσης “δικός μας” Μάρκος Παγδατής, στο Court 8 (14:00GR) κόντρα στον Σαντιάγκο Χιράλδο.

Ξεκινώντας από τα ματς με γαλανόλευκο ενδιαφέρον, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την πολύπειρη Μάντι Μινέλα στο Court 15 (12:00GR), έχοντας κερδίσει (άνετα) πρόσφατα τη Λουξεμβούργια στο Fed Cup στο Tatoi Club και εφόσον παρουσιαστεί όπως πρέπει, θα πάρει την παρθενική πρόκριση στο 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, στη 2η συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό.

Εφόσον η Σάκκαρη περάσει, δεν αποκλείεται να συναντήσει στο 2ο γύρο την Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο από την οποία είχε ηττηθεί δύσκολα στην περσινή πρεμιέρα του Παρισιού.

Δεύτερη συμμετοχή και για τον Στέφανο ο οποίος πέρυσι ηττήθηκε απ’τον Ίβο Κάρλοβιτς στον 1ο γύρο, με τον 19χρονο Έλληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίζει στο Court 7 (12:00GR) τον “ζεστό” από τα προκριματικά, 20χρονο Ισπανό Κάρλος Ταμπερνέρ που βρίσκεται στο Νο213 της παγκόσμιας κατάταξης και λογικά δεν αποτελεί απειλή για τον καλό Τσιτσιπά.

Εκτός εξαιρετικού απροόπτου, ο Στέφανος στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ντόμινικ Τιμ που αγωνίζεται στο Court 1 (14:00GR) με τον Λευκορώσο, Ιλία Ιβάσκα.

Την υπεράσπιση του τίτλου του ξεκινάει ο Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζοντας αργά το απόγευμα (18:00GR) στο Philippe Chatrier τον Ιταλό, lucky loser, Σιμόνε Μπολέλι τον οποίον έχει κερδίσει και στα πέντε παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι.

Ο 31χρονος Ισπανός, έχει μια θεωρητικά βατή κλήρωση και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου στην Πόλη του Φωτός.

Λίγο νωρίτερα (14:00GR) στο κεντρικό court ο ανεβασμένος Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί με τον Βραζιλιάνο, Ροτζέριο Ντούτρα Σίλβα ενώ πιο δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Σταν Βαβρίνκα στο Suzanne Lenglen (12:00GR) απέναντι στον έμπειρο χωματά, Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπεζ.

Η δύο φορές πρωταθλήτρια του θεσμού (2012, 2014), Μαρία Σαράποβα, επιστρέφει στο Παρίσι για πρώτη φορά μετά το 2015 και στο τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας στη Ρώμη, έδειξε ότι μπορεί να προχωρήσει αρκετά και στο Γαλλικό Όπεν.

Το Νο29 του κόσμου, αντιμετωπίζει στο Suzanne Lenglen (18:00GR) την Ολλανδή Ρίτσελ Χόγκενγκαμπ ενώ η κάτοχος του τίτλου στο πρώτο Major της χρονιάς στη Μελβούρνη, Καρολίν Βοζνιάκι παίζει με την ανερχόμενη αμερικανίδα, Ντένιελ Κόλινς στο Chatrier (16:00GR).

Men’s Draw | Women’s Draw | OOP (-1h)

The post Μια ξεχωριστή ημέρα στο Παρίσι! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα