Μουράτογλου: “Έτσι θα γίνει Νο1 ο Στέφανος”

Σε μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο We Love Sports, ο πολύπειρος Γάλλος προπονητής Πατρίκ Μουράτογλου, μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τις σπουδαίες ικανότητές του, που μπορούν να τον φτάσουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο…

Ο ιδρυτής της μεγάλης, ομώνυμης ακαδημίας τένις στη Νότια Γαλλία, Πατρίκ Μουράτογλου, αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού του Στέφανου Τσιτσιπά,

αλλά και σε αυτά που πρέπει να βελτιώσει για να φτάσει στο Νο1 του κόσμου.

Αναφέρθηκε επίσης, και στην πορεία του Στέφανου στη Μελβούρνη και το Αυστραλιανό Όπεν.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Πίστευα μέσα μου πως θα κάνει σπουδαία πορεία σε κάποιο Grand Slam φέτος, όμως ταυτόχρονα δεν το πίστευα κιόλας. Βασικά, κανείς δεν πίστευε πως όλα θα γίνουν τόσο γρήγορα για να είμαστε ειλικρινείς.

Πάντως, από τη στιγμή που ήρθε στην ακαδημία μου, ήξερα πως θα γίνει σπουδαίος τενίστας. Έχει τρομερές δυνατότητες και θεωρώ πως όλοι έχουμε πειστεί πια για το τι μπορεί να κάνει.

Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πότε θα κάνουν το ξεπέταγμα τους οι νεαροί, ανερχόμενοι τενίστες, όμως ο Στέφανος πιστεύει στον εαυτό του έχει αυτοπεποίθηση για να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Έχει τις απαραίτητες δυνατότητες, έχει την ικανότητα να δουλεύει σκληρά και την κατάλληλη νοοτροπία. Μπορεί να βελτιώσει το σερβίς του και να γίνει καλύτερος κοντά στο φιλέ επίσης, ώστε να είναι πιο επικίνδυνος στο court.

Χρειάζεται να έχει το κατάλληλο πλάνο πριν από κάθε ματς, για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του όμως, έχουν ξεκινήσει να έρχονται μεγάλα αποτελέσματα, όπως η νίκη κόντρα στον Φέντερερ.

Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να φτάσει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του, όμως είναι σίγουρα ενθαρρυντικά αυτά τα σημάδια από την πορεία του στο Tour μέχρι στιγμής”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μουράτογλου: “Έτσι θα γίνει Νο1 ο Στέφανος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα