Ναδάλ: “Όλοι βοηθάμε, απλά κάποιοι το κάνουν φωναχτά”

Μετά από αρκετές ημέρες σε καραντίνα στην Αδελαϊδα, ο Ράφαελ Ναδάλ εμφανίστηκε και σε διαδικτυακή συνέντευξη στο ESPN αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν όλοι οι τενίστες που πρόκειται να πάρουν μέρος στο Australian Open.

Ο Ισπανός, άφησε αιχμές για τον επικοινωνιακό τρόπο με τον οποίον διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση ο Νόβακ Τζόκοβιτς ενώ τόνισε ότι παρά τη δύσκολη κατάσταση, όλοι οι τενίστες θα πρέπει να είναι χαρούμενοι που

θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της σεζόν την ίδια ώρα που σε ολόκληρο τον κόσμο οι άνθρωποι υποφέρουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

“Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να το δημοσιοποιήσουν την ίδια ώρα που ορισμένοι από εμάς το κάνουμε ιδιωτικά, χωρίς να κάνουμε προπαγάνδα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ, αναφερόμενος στην επιστολή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open με αιτήματα για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, ειδικά τον αθλητών που βρίσκονται σε αυστηρότερη καραντίνα.

Ο 34χρονος από τη Μαγιόρκα, επεσήμανε ότι η καραντίνα είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους αλλά πλησιάζει ο καιρός που θα τελειώσει όλο αυτό και όλοι θα μπορούν να προπονηθούν.

“Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση παγκοσμίως. Δεν είναι ωραίο να μένεις 14 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο αλλά συγκριτικά με ότι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, είναι απλά μια μικρή θυσία που χρειάζεται να κάνεις. Όσοι ζούμε σε χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία, ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι πολύ λυπηρή. Κάθε μέρα ακούας για έναν που έχασε τον πατέρα ή την μητέρα του και δεν είχε την ευκαιρία να του πει αντίο. Όταν τέτοια πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο, δεν μπορεί να έχεις παράπονο για το ότι βρίσκεσαι 14 ημέρες σε ένα δωμάτιο.

Στην τελική, πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Ναι, η κατάσταση δεν είναι ιδανική αλλά είμαστε στην Αυστραλία, είμαστε υγιείς και έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να παίζουμε” είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ο Ναδάλ επικρότησε όσους αθλητές δείχνουν μια αισιόδοξη συμπεριφορά, υπογραμμίζοντας: “Είμαστε κλεισμένοι σε δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων. Έχουμε φαγητό και τους ανθρώπους που μας φροντίζουν. Όσοι παραπονιούνται, δεν δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό στην όλη κατάσταση”.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, την ερχόμενη Παρασκευή θα δώσει φιλικό αγώνα στην Αδελαϊδα κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μελβούρνη για την έναρξη του ATP Cup, στην πρεμιέρα του οποίου η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Αυστραλία.

The post Ναδάλ: “Όλοι βοηθάμε, απλά κάποιοι το κάνουν φωναχτά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα