Οι 6+1 μεγαλύτερες άνοδοι στην παγκόσμια κατάταξη το 2022

Το 2022 αναμφίβολα ήταν μια χρονιά όπου είδαμε αρκετούς νέους παίκτες να κλέβουν την παράσταση δείχνοντας ότι έχουν μέλλον στο παγκόσμιο τένις. 

Παίκτες όπως ο Κάρλος Αλκαράθ, ο Κάσπερ Ρουντ, ο Χόλγκερ Ρουν έδειξαν ότι έχουν θέση και ρόλο σε μια μεταβατική περίοδο για το άθλημα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. 

Με βάση τα παραπάνω ήταν λογικό να ακολουθήσουν και πολλές μεταβολές στην κατάταξη σε ATP και WTA, με παίκτες όπως ο Ρουν, ο Τζακ Ντρέιπερ, ο Μπεν

Σέλτον, αλλά και η Καρολίν Γκαρσία να κάνουν τεράστια άλμα στην παγκόσμια κατάταξη. 

Η πιο εντυπωσιακή ήταν αυτή του 20χρονου Αμερικανού Μπεν Σέλτον, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν από το Νο573 του κόσμου και πλέον είναι στο Νο97 κερδίζοντας 476 θέσεις, ενώ από εκεί και πέρα ακολούθησε ο αριστερόχειρας Βρετανός Τζακ Ντρέιπερ που από το Νο262 του κόσμου βρέθηκε στο Νο42 ανεβαίνοντας 223 θέσεις μέσα στο 2022.

Η 3η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή άνοδος ήταν αυτή του 19χρονου Δανού Χόλγκερ Ρουν, ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό φινάλε στη σεζόν, στην οποία ξεκίνησε από το Νο103 για να την ολοκληρώσει στο Νο11 κερδίζοντας 92 θέσεις, αν και έφτασε και στο Top-10 για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Μεγάλη άνοδο είχε και ένας όχι και τόσο…νεαρός παίκτης. Ο λόγος για τον Νικ Κύργιο, με τον Αυστραλό να κάνει ίσως την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Αν και από το συγκεκριμένο τουρνουά δεν πήρε βαθμούς λόγω των γνωστών αντιδράσεων των θεσμικών οργάνων του τένις εξαιτίας της απαγόρευσης συμμετοχής των Ρώσων και Λευκορώσων από τους διοργανωτές ελέω Ουκρανίας, ο Αυστραλός ξεκίνησε από το Νο93 τη φετινή χρονιά για να σκαρφαλώσει στο Νο22 κερδίζοντας 71 θέσεις. 

Μεγάλες και σημαντικές ανόδους είχαμε και στις γυναίκες με τη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία να ξεκινάει το 2022 από το Νο74 του κόσμου για να τελειώσει τη σεζόν στο Νο4, ανεβαίνοντας 70 θέσεις, ενώ η εξαιρετική Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια βρέθηκε από το Νο83 στο Νο15 κερδίζοντας 68 θέσεις. 

Για το τέλος αφήσαμε τον Κινέζο Γου Γιμπίνγκ, ο οποίος έγραψε ιστορία όντας ο πρώτος Κινέζος μετά το 1946 που κατάφερε να φτάσει στον 3ο γύρο του Wimbledon. Ο Γιμπίνγκ μπορεί να μην κατάφερε να μπει στο Top-100, ωστόσο κέρδισε 1.005 θέσεις ανεβαίνοντας από το Νο1.123 του κόσμου στο Νο118! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DeuceLove (@deucelove)

The post Οι 6+1 μεγαλύτερες άνοδοι στην παγκόσμια κατάταξη το 2022 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα