Σαν σήμερα: Όταν η 16χρονη Χίνγκις ανέβαινε στο Νο1 για πρώτη φορά (vid)

Με αφορμή τον τελικό γυναικών του Σαββάτου στο Miami Open, ας θυμηθούμε τι έγινε στον αντίστοιχο τελικό του 1997 όταν η Μαρτίνα Χίνγκις αντιμετώπισε την Μόνικα Σέλες σε ένα ματς όπου η Ελβετίδα παραχώρησε μόλις 3 games στην αντιπαλό της και με το επιβλητικό 6-2, 6-1 μέσα σε μόλις 44 λεπτά κατέκτησε τον τίτλο, ενώ παράλληλα σε ηλικία 16 ετών και 118 ημερών έγινε η νεαρότερη τενίστρια που ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου, ένα επίτευγμα που δεν έχει ξεπεραστεί

μέχρι σήμερα. 

Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή της σεζόν (1997) η Χίνγις έμοιαζε ανίκητη. Μέχρι το Miami Open (Lipton Championships όπως λεγόταν τότε) είχε προλάβει να κατακτήσει 4 τίτλους, συμπεριλαμβανομένου και του Australian Open, παραμένοντας αήττητη για 21 παιχνίδια! Μάλιστα το αήττητο εκείνη τη χρονιά σταμάτησε στους 38 αγώνες και στον τελικό του Roland Garros από την Ίβα Μάγιολι. 

Μία μέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μαϊάμι, την Δευτέρα 31 Μαρτίου 1997, η Χίνγκις ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο1 του κόσμου ρίχνοντας από την κορυφή την Στέφι Γκραφ, η οποία δεν επέστρεψε ποτέ, μετά από συνολικά 377 εβδομάδες παραμονής. 

The post Σαν σήμερα: Όταν η 16χρονη Χίνγκις ανέβαινε στο Νο1 για πρώτη φορά (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα