Θεσσαλονίκη: “Ελληνικοί” προημιτελικοί σε αγόρια και κορίτσια

Σε ελληνική…υπόθεση εξελίσσεται το διεθνές τουρνουά U16 Omilos Protathliton Thessalonikis που πραγματοποιείται στα χωμάτινα γήπεδα του Les Raquettes Tennis Academy στη Θεσσαλονίκη, καθώς τόσο τα προημιτελικά στα μονά, όσο και τα ημιτελικά στα διπλά, έχουν “γεμίσει” από ελληνικές παρουσίες. 

Στην κατηγορία των αγοριών ο Απόστολος Τζίμκας επικράτησε την Πέμπτη του Σουηδού Βίνσεντ Σβέντσταμ με 6-3, 6-2 και πέρασε στα προημιτελικά

της Παρασκευής εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Νο5 του ταμπλό Ραφαήλ Αντώνιος Γακόπουλο που με τη σειρά του κέρδισε τον Βούλγαρο (Νο11 του ταμπλό) Βίκτορ Ατανάσοφ με 6-1, 6-2. 

Στα προημιτελικά πέρασε και ο Παναγιώτης Γεράσιμος Γραμματικάκης, μετά τη νίκη του με 6-1, 6-2 κόντρα στον Θησέα Σιδεράκο, με τον Νο3 του ταμπλό να αντιμετωπίζει στα προημιτελικά της Παρασκευής τον Βούλγαρο και Νο6 του ταμπλό Μπόρις Νάτσεφ που κέρδισε τον Σκοπιανό Ματέι Ποπόφ με 6-1, 6-1. 

Θέση για την 8άδα έκλεισε και ο Σταύρος Ιωαννάτος μετά τη μεγάλη του νίκη κόντρα στον Βούλγαρο και Νο4 του ταμπλό Σαμουίλ Πέσεφ με 2-6, 6-3, 6-4. Επόμενος αντίπαλος για τον Νο16 του ταμπλό είναι ο Τούρκος (Νο9 του ταμπλό) Λέο Οζάν Σεεχάν που με τη σειρά του κέρδισε τον Λεωνίδα Χαϊδεμένο με 5-7, 7-6(1), 6-2. 

Την ανατροπή, για να περάσει στα προημιτελικά χρειάστηκε και ο Αλέξανδρος Αυγέρης, με τον Νο10 του ταμπλό να επικρατεί με 1-6, 6-4, 6-1 κόντρα στον Βούλγαρο (Νο7 του ταμπλό) Μάρτιν Μπόνεφ. 

Στα προημιτελικά ο Αυγέρης θα αντιμετωπίσει τον Νο2 του ταμπλό Άλκη Μιχαλακόπουλο, ο οποίος παραχώρησε μόλις ένα game στο επιβλητικό 6-1, 6-0 κόντρα στον Σκοπιανό Αλεκσάνταρ Γκρούγιτς. 

Στα διπλά είχαμε 3 ελληνικές προκρίσεις στα ημιτελικά του τουρνουά με τους Νο1 του ταμπλό Γραμματικάκης και Μιχαλακόπουλος να επικρατούν των Γκρετ (Ελβετία) και Ποπόφ (Σκόπια) με 6-3, 6-1 και στα ημιτελικά θα παίξουν κόντρα στους Νο6 του ταμπλό Αυγέρη και Τζίμκα που νίκησαν στα προημιτελικά της Πέμπτης τους Βούλγαρους και Νο4 του ταμπλό Μπόνεφ και Κονάτσιεφ με 6-2, 6-2. 

Στην 4άδα μπήκε και το ζευγάρι Γακόπουλος και Σιδεράκος, οι οποίοι κέρδισαν τους Κωνσταντίνο Καλπαξίδη και Αλέξανδρο Σαραμανίδη με 6-2, 6-4 και στα ημιτελικά θα παίξουν κόντρα στους Ατανάσοφ (Βουλγαρία) και Φερέτι (Ιταλία) που με τη σειρά τους επικράτησαν των Σκοπιανών Γκρούγιτς και Μιτέφσκι με 6-3, 6-3. 

Στην κατηγορία των κοριτσιών θα έχουμε 7 ελληνικές παρουσίες στα προημιτελικά, με την Νο1 του ταμπλό Κατερίνα Ουσταμπασίδου να επικρατεί της Αντιγόνης Τσούγκας με 6-4, 6-0 και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Κωνσταντίνα Βολονάκη με την Νο11 του ταμπλό να επικρατεί την Πέμπτη της Βουλγάρας (Νο8 του ταμπλό) Νικόλ Νούνεβα με 6-1, 6-2. 

Στα προημιτελικά θα βρεθεί και η Λυδία Παναγιωτίδου που κέρδισε την Ουκρανή Αναστασία Ιεζέρσκα με 6-0, 7-5 και στη συνέχεια θα παίξει απέναντι την Νο6 του ταμπλό Αιμιλία Πάντου που έφτασε στη ανατροπή απέναντι στην Δανή Έλλα Μίλερ Βίλστρουπ με 6-7(10), 6-2, 6-4. 

Θέση στα προημιτελικά εξασφάλισε και η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου που κέρδισε την Βουλγάρα Αντονία Στάνεβα με 6-2, 6-1 και την Παρασκευή θα κοντραριστεί με την Νο5 του ταμπλό, Σκοπιανή, Σάρα Μιτέφσκα που επικράτησε της Χαρίκλεια Ζήνα με 6-1, 6-3. 

Στην 8άδα πέρασε και Νο7 του ταμπλό Φωτεινή Νεφέλη Φασουλά που νίκησε την Πολωνή Σοφία Άννα Γιάνουζ με 6-4, 6-2 και την Παρασκευή θα διασταυρωθεί με την Ελένη Χατζηαβραάμ με την Νο2 του ταμπλό να παίρνει τη νίκη απέναντι στην Δανή Κλάρα Μίλερ Βίλστρουπ με 7-6(3), 5-7, 7-6(6). 

Στα διπλά οι Νο1 του ταμπλό, Παναγιωτίδου και Παρασκευοπούλου κέρδισαν στο super tie-break τις Δανές Κλάρα και Έλλα Μίλερ Βίλστρουπ με 2-6, 6-0, 10-8 εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τις Νο4 του ταμπλό Γιανούζ και Ουσταμπασίδου οι οποίες κέρδισαν τις Ευθαλεία Ανδριανού και Αναστασία Μπαμπαρούτση με 6-1, 6-1. 

Στον άλλον ημιτελικό της Παρασκευής οι Νο2 του ταμπλό Χατζηαβραάμ και Πάντου θα παίξουν κόντρα στις Νο3 του ταμπλό Σάρα Μιτέφσκα (Σκόπια) και Νικόλ Νούνεβα (Βουλγαρία), με το ελληνικό δίδυμο να κερδίζει την Πέμπτη τις Ζωής Κεφαλά και Χαρίκλειας Ζήνα με 6-4, 6-4, ενώ οι Μιτέφσκα και Νούνεβα νίκησαν τις Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου και Χριστίνα Τζεβελέκου με 6-0, 6-0. 

The post Θεσσαλονίκη: “Ελληνικοί” προημιτελικοί σε αγόρια και κορίτσια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα