Τόκιο 2020: Οι σίγουροι, οι απόντες και οι αναποφάσιστοι

Σε κάτι περισσότερο από 10 μέρες ξεκινάει το Ολυμπιακό τουρνουά τένις (24/8-1/8) με το κύριο χαρακτηριστικό να είναι οι απουσίες σημαντικών παικτών, αλλά και θεατών. Από το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη θα απουσιάσουν αρκετοί σημαντικοί τενίστες. 

Ωστόσο, σημαντικοί είναι κι αυτοί που θα βρεθούν στα άδεια από κόσμο κορτ του Τόκιο, ενώ επίσης σημαντικοί είναι και οι… αναποφάσιστοι, οι οποίοι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να μάθουμε αν θα βρεθούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Πάμε να δούμε ποιοι

θα πάνε, ποιοι έχουν αποσυρθεί και ποιοι δεν έχουν γνωστοποιήσει την απόφασή τους.

Οι σίγουροι Τop10

Θα ξεκινήσουμε από το ταμπλό των γυναικών με την Νο1 του κόσμου και κάτοχο του πρόσφατου Wimbledon να δηλώνει παρούσα στη μεγάλη γιορτή, όπως θα κάνει (αναμενόμενα) και η Νο2 στον κόσμο και… οικοδέσποινα Ναόμι Οσάκα.

Από εκεί και πέρα από την πρώτη 10άδα οι παίκτριες που έχουν επιβεβαιώσει είναι οι: Αρίνα Σαμπαλένκα, Ελίνα Σβιτολίνα, Καρολίνα Πλίσκοβα, Ίγκα Σφιόντεκ και Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα, με τις Σαμπαλένκα, Πλίσκοβα και Σφιόντεκ να κάνουν Ολυμπιακό ντεμπούτο.

Από την πλευρά του ανδρικού Top10 μόνο οι: Ντανίλ Μεντβέντεφ, Στέφανος Τσιτσιπάς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Ματέο Μπερετίνι έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ πέρα από τη 10άδα θα παίξει ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο Άντι Μάρεϊ, σε απλό και διπλά στους άνδρες, αλλά και η Μαρία Σάκκαρη όσον αφορά τις γυναίκες.

Οι απουσίες 

Η Σερίνα Γουίλιμας είναι το μεγαλύτερο όνομα από το γυναικείο ταμπλό που δεν θα αγωνιστεί στο Τόκιο, όπως είχε δηλώσει πριν από τον τραυματισμό της στον 1ο γύρο του Wimbledon χάρη στον οποίον εγκατέλειψε από τη διοργάνωση. 

Την απόσυρσή τους έχουν δηλώσει και οι Σοφία Κένιν, αλλά και η Μπιάνκα Αντρεέσκου, όπως και η Ρουμάνα και πρώην Νο1 του κόσμου Σιμόνα Χάλεπ. Θετική στον Covid-19 βρέθηκε η Γιοχάνα Κόντα (Νο38) και δεν θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία. Εκτός Τόκιο, λόγω τραυματισμού, είναι και η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου (Ρίο) Μόνικα Πούιγκ. 

Αντίστοιχα στους άνδρες τα δυο μεγάλα ονόματα που σίγουρα θα απουσιάσουν δεν είναι άλλα από τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός ανακοίνωσε την απόφασή του, το απόγευμα της Τρίτης.

Εκτός επίσης θα μείνει και ο Ντομινίκ Τιμ, ο οποίος όπως και η Σερίνα Γουίλιαμς, είχε ανακοινώσει την απόφασή του πριν από τον σοβαρό τραυματισμό στον καρπό λίγο πριν από την έναρξη του Wimbledon

Τον Αυστριακό ακολούθησε και ο Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ, επικαλούμενος την άσχημη αγωνιστική κατάσταση, αλλά και τους αυστηρούς περιορισμούς που θα επιβληθούν στο Τόκιο. 

Οι… υπόλοιπες απουσίες

Πάμε να δούμε τι γίνεται εκτός πρώτης 10άδας με τους Σταν Βάβρινκα (τραυματίας), Ρέιλι Οπέλκα, Τζον Ίσνερ και Τέιλορ Φριτζ να είναι εκτός αφήνοντας τον Φράνσις Τιάφο επικεφαλής στην αμερικανική ομάδα. 

Μαζί με αυτούς προσθέστε και τους: Νταβίντ Γκοφάν, Κριστιάν Γκάριν, Νικ Κύργιος, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ και Κάσπερ Ρουντ. 

Οι αναποφάσιστοι…

Ένας είναι ουσιαστικά αυτός που δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αν θα ταξιδέψει στο Τόκιο.

Ο λόγος για τον κάτοχο των τριών Grand Slams του 2021, Νόβακ Τζόκοβιτς, που με ενδεχόμενη συμμετοχή του αναμένεται να κάνει ένα ακόμη βήμα για το Calendar Year Golden Slam.

O 34χρόνος Σέρβος, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στην εβδομάδα.

The post Τόκιο 2020: Οι σίγουροι, οι απόντες και οι αναποφάσιστοι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα