Τσιτσιπάς: “Πρέπει να αμυνθώ καλά κόντρα στον Φριτς” (vids)

Μετά την πρώτη του straight sets νίκη στο φετινό Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται ήδη για τη μεγάλη μάχη που ακολουθεί στον 4ο γύρο του Major, κόντρα στο πρώην Νο6 και νυν Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, Τέιλορ Φριτς που με τη σειρά του κέρδισε 3-1 σετ τον Φαμπιάν Μαροζάν.

Άλλωστε, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες και των δύο από το συναρπαστικό ματς που

μας είχαν χαρίσει στην ίδια φάση της διοργάνωσης το 2022, όπου ο Έλληνας άσος είχε καταφέρει να επικρατήσει με 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4 μετά από 3.5 ώρες αμφίρροπης μονομαχίας.

Σε εκείνο το ματς, ο Τσιτσιπάς είχε σημειώσει την τρίτη του νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις κόντρα στον 26χρονο Αμερικανό, με τον Φριτς να “απαντάει” το 2023 στο Monte Carlo κερδίζοντας ελεγχόμενα τον υπερασπιστή του τίτλου στην προημιτελική φάση (6-2, 6-4), στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ανδρών.

“Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Έχουμε παίξει αρκετές φορές αντίπαλοι. Είναι ένας από τους καλύτερους σέρβερ στο tour. Έχει πανίσχυρα χτυπήματα, τρέχει πολύ καλά στο court, γυρνάει πολλές μπάλες και είναι σταθερός. Ο Τέιλορ έχει μεγάλα όπλα και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει” είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης του 4ου γύρου την Κυριακή.

“Πρέπει να αμυνθώ καλά. Πρέπει να είμαι εκεί, μέσα στο ματς και να είμαι έτοιμος να παλέψω κάθε στιγμή. Τον έχω αντιμετωπίσει ξανά στο Australian Open. Είχαμε ένα πολύ μεγάλο ματς. Ήταν από εκείνες τις στιγμές που θυμάσαι σε ένα συγκεκριμένο τουρνουά. Η ένταση με την οποία αγωνίστηκα σε εκείνο το ματς, ήταν εντυπωσιακή και ελπίζω να το επαναλάβω και στο επόμενο παιχνίδι μας” πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας.

Για τον Τέιλορ Φριτς αυτή είναι μόλις η 4η φορά που βρίσκεται σε 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, μετά το Australian Open 2022, το Wimbledon 2022 (προημιτελικά) και το US Open 2023 (προημιτελικά).

Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί για 12η φορά στη φάση των “16” μιας Major διοργάνωσης, έχοντας και δύο τελικούς Grand Slam στην πλάτη του (Australian Open 2023, French Open 2021) αλλά και έξι ημιτελικούς (τέσσερις στην Αυστραλία, δύο στο Παρίσι).

Οι δηλώσεις του Στέφανου στο Eurosport Greece

"Είχα το πλεονέκτημα εύκολων πόντων από το σερβίς"

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά στο Eurosport Greece, μετά τη νίκη επί του Luca Van Assche #AusOpen | #AO2024 | @steftsitsipas pic.twitter.com/PxEMs7fWig

Eurosport Greece (@EurosportGR) January 19, 2024

O αγώνας Τσιτσιπάς-Φριτς στο Australian Open 2022

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Τσιτσιπάς: “Πρέπει να αμυνθώ καλά κόντρα στον Φριτς” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα