Τζόκοβιτς για US Open: “Θα έχω ευκαιρίες να παίξω τα επόμενα χρόνια” (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που θριάμβευσε στο φετινό Wimbledon κατακτώντας το 21ο Grand Slam της καριέρας του, μίλησε ακόμη μια φορά για το ενδεχόμενο να μην του επιτραπεί η συμμετοχή στο US Open, λόγω εμβολιασμού.

Ο Σέρβος που παρουσιάστηκε στα εγκαίνια γηπέδων τένις στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, αναφέρθηκε

στα γεγονότα της Αυστραλίας, λέγοντας πως δεν θα ήθελε να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στη Νέα Υόρκη και πως θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση.

Σύμφωνα με τους τωρινούς κανονισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών, μόνο οι εμβολιασμένοι παίκτες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς. Παράλληλα, όσον αφορά την Αυστραλία ο νόμος ορίζει πως εάν κάποιος έχει απελαθεί, δεν έχει δικαίωμα να επιστρέψει στην χώρα για τα επόμενα 3 χρόνια!

“Δεν πρόκειται να πάω στην Αμερική αν δεν έχω άδεια, διότι το αυστραλιανό θέμα για μένα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πήγα με το ζόρι στην Αυστραλία και προσπάθησα να μπω χωρίς χαρτί, άδεια ή ιατρική εξαίρεση κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Αυτό αποδείχθηκε στη δικαστική υπόθεση, επομένως δεν θα πήγαινα ποτέ σε μια χώρα όπου δεν θα είχα άδεια να ταξιδέψω. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στην Αυστραλία. Λατρεύω την Αυστραλία, είχα τα καλύτερα μου αποτελέσματα σε Grand Slam σε αυτή τη χώρα. Ελπίζω να μπορέσω να είμαι εκεί τον Ιανουάριο γιατί θέλω να παίξω, και θέλω επίσης να παίξω στη Νέα Υόρκη. Θέλω να πάω στην Αμερική και οπουδήποτε αλλού μπορώ να παίξω.

Είμαι επαγγελματίας τενίστας, δεν ασχολούμαι με την πολιτική ή οτιδήποτε άλλο γιατί απλά δεν με ενδιαφέρει. Έχω τις απόψεις μου και είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας να επιλέγεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα. Σέβομαι τα πάντα και τους πάντες και περιμένω από τους ανθρώπους τουλάχιστον να σεβαστούν την απόφασή μου. Αν έχω άδεια, θα είμαι εκεί. Αν δεν πάρω άδεια, δεν θα πάω, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Έχω χρόνια μπροστά μου και θα παρουσιαστούν άλλες ευκαιρίες να παίξω στο US Open.”

Serbian Tennis player Novak Djokovic said he was hopeful he could take part in the next U.S and Australian Opens, as he inaugurated a tennis complex in the Bosnian town of Visoko pic.twitter.com/j1ALiIZRP2

Reuters Sports (@ReutersSports) July 14, 2022

Δανάη Μασκαλέρη

The post Τζόκοβιτς για US Open: “Θα έχω ευκαιρίες να παίξω τα επόμενα χρόνια” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα