Α. ΜΕΡΚΕΛ: Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για πρώτη φορά πραγματικές προσπάθειες

11:47 4/12/2012 - Πηγή: 24wro
Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για πρώτη φορά πραγματικές προσπάθειες τόνισε η...
καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο πρώτο κανάλι της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης....
(ARD) και επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κα. Μέρκελ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης
του ελληνικού χρέους, ζήτησε να σταματήσει η σχετική συζήτηση, καθώς θα προκαλέσει χαλάρωση των προσπαθειών. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην δίνουμε τώρα ελπίδες για ένα "κούρεμα", διότι τότε όλες οι προσπάθειες θα χαλαρώσουν αμέσως» δήλωσε η καγκελάριος και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν είναι πολύ πολύ κοπιαστικές».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση, για πρώτη φορά, καταβάλλει πραγματικές προσπάθειες, ενώ σε ό,τι αφορά την προοπτική της Ελλάδας, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «όταν φθάσουμε στο σημείο η Ελλάδα να είναι αυτάρκης με τα έσοδά της, θα πρέπει η κατάσταση να επαναξιολογηθεί».

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών και δεν μπορεί να λυθεί απλώς με ένα «κούρεμα» ή με ευρωομόλογα τονίζοντας: «Θα είναι πολύ μακρά διαδικασία, καθώς υπάρχουν σφάλματα τα οποία αφορούν την ίδια την εισαγωγή του ευρώ. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστεί μακρύς δρόμος προκειμένου να διορθώσουμε τα αρχικά λάθη».

trelokouneli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα