Σοκ στο φινάλε για Μπέρμιγχαμ

08:05 24/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο δραματικός υποβιβασμός της Μπέρμιγχαμ στην Τσάμπιονσιπ...
μόλις τρεις μήνες έπειτα από την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, καθώς και η απόδραση των Γουΐγκαν και Γουλβς ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία τη 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Η ομάδα του Άλεξ ΜακΚλις που είχε ούτως ή άλλως το δυσκολότερο έργο από τις έξι συνολικά οι οποίες έδιναν τη μάχη της σωτηρίας μέχρι την τελευταία αγωνιστική, καθώς αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Τότεναμ, που χρειαζόταν τους βαθμούς για να εξασφαλίσει την 5η θέση και το εισιτήριο για την προσεχή έκδοση του Γιουρόπα Λιγκ, μέχρι
το 90’ παρέμενε ζωντανή. Αλλά το γκολ του Ρόμαν Παβλιουτσένκο στις καθυστερήσεις την καταδίκασε σε ήττα 2-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και επέτρεψε στη Γουλβς παρά την εντός έδρας ήττα 3-2 από τη Μπλάκμπερν, που επίσης έδινε μάχη για τη σωτηρία, να μείνει στα σαλόνια.

Στο χείλος του γκρεμού τη γλίτωσε και η Γουΐγκαν με τη νίκη 1-0 εκτός έδρας επί της Στόουκ.
Αντίθετα η Μπλάκπουλ απέτυχε να μείνει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου καθώς δεν απέφυγε την ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και έγινε η 3η ομάδα μετά τις Γουέστ Χαμ και Μπέρμιγχαμ που κάνει το επώδυνο ταξίδι στην Τσάμπιονσιπ.

Στα υπόλοιπα σημαντικά γεγονότα της αυλαίας του αγγλικού πρωταθλήματος ασφαλώς, ,πέραν της προαναφερθείσας επιτυχίας της Τότεναμ να πάρει την 5η θέση για την οποία θα της αρκούσε τελικά ακόμα και η …ήττα καθώς έχασε 1-0 η αντίζηλος της για αυτή Λίβερπουλ από την Άστον Βίλα εκτός έδρας, και η νίκη 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας επί της Μπόλτον.

Επιτυχία που της επέτρεψε να τερματίσει στο 3ο σκαλί της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με την 2η Τσέλσι η οποία είχε απλά καλύτερη διαφορά τερμάτων από την κυπελλούχο Αγγλίας. Την ίδια ώρα η αντίπαλος της για την 3η θέση, που προσφέρει την είσοδο στους ομίλους του προσεχούς Τσάμπιονς Λιγκ, Άρσεναλ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας από την Φούλαμ στο ντέρμπι του Λονδίνου.

Τέλος στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η ισοπαλία 3-3 την οποία απέσπασε η Μπρόμγουιτς εκτός έδρας από την Νιουκάστλ που μάλιστα προηγείτο 3-0 μέχρι το 60’ πριν το χατ-τρικ του Καμερουνέζου Σόμεν Τσόγι δώσει τον βαθμό στου φιλοξενούμενους.

bettv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα