Apple: Θα χρησιμοποιεί Drones για τους χάρτες της

Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό από ιπτάμενα drones και τεχνολογία χαρτογράφησης εσωτερικών χώρων σε μια νέα της προσπάθεια να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την υπηρεσία των Χαρτών της.

Κάνοντας κάτι τέτοιο και σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα η Apple προσδοκά να φτάσει -και αν όχι ξεπεράσει- την αντίστοιχη υπηρεσία Χαρτών της Google,

που εδώ και χρόνια είναι η κυρίαρχος στον χώρο και ειδικά μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα του λανσαρίσματος της εφαρμογής Χαρτών της Apple πίσω το 2012.

Τα drones θα βοηθήσουν την Apple να εξετάσει διεξοδικά πινακίδες δρόμων, αλλά και αλλαγές αυτών, ενώ θα μπορεί να εντοπίσει πολύ καλύτερα αν κάποιες περιοχές έχουν έργα και έτσι να ανανεώσει όλα τα στοιχεία που ήδη έχει στους Χάρτες της.

Παλαιότερα, η εταιρεία είχε αποκαλύψει πως αναβαθμίζει τα δεδομένα της εφαρμογής των Χαρτών της κάθε μέρα, ενώ πέρα από αυτό, Apple minivans χαρτογραφούν πολλούς δρόμους, όχι όμως με την ίδια έκταση παγκοσμίως, όπως τα αντίστοιχα Streetview της Google.

H Apple μάλιστα έχει πάρει ειδική άδεια από την FAA, η οποία εγκρίθηκε και επίσημα τον Μάρτιο, έτσι ώστε να χειριστεί drones για τη συγκομιδή δεδομένων, εναέριων φωτογραφιών και βίντεο.

Η εταιρεία δεν θα δημιουργήσει δικά της drones, αλλά θα βασιστεί σε UAVs από τις εταιρείες SZ DJI Technology Co. και Aibotix GmbH για τη συλλογή όλου του υλικού.

Οι χειριστές τους θα τα λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα έχουν και δίπλωμα οδήγησης drones.

Τα πλάνα της Apple δεν σταματούν εδώ, μιας και -σύμφωνα και πάντα με το δημοσίευμα- θα γίνει και χρήση τεχνολογίας χαρτογράφησης ακόμη και εσωτερικών χώρων, έτσι ώστε οι χρήστες των Χαρτών να μπορούν να πλοηγηθούν με άνεση και στο εσωτερικό κτιριακών εγκαταστάσεων.

Τέλος, η Apple δουλεύει και πάνω σε μια νέα τεχνολογία που θα δίνει καλύτερες οδηγίες στους οδηγούς οχημάτων, έτσι ώστε να αλλάζουν λωρίδες κυκλοφορίες ενώ είναι σε κίνηση.

Πηγή: Appleworldhellas

Keywords
Τυχαία Θέματα